Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Praze instalují nové vodní prvky pro osvěžení. Budou na Desítce i na Dvojce

Městská část Praha 10 na své území přidá desítky nových pítek a mlžítek. Ty chce během prázdnin v sadech Svatopluka Čecha zprovoznit i radnice Dvojky. V dalších částech města už fungují, instalují je hlavně v parcích a u dětských hřišť.

Vyměňují nefunkční pítka

Nové prvky chce radnice stihnout instalovat ještě před prázdninami. První mlžítko funguje v Heroldových sadech, další budou v ulici V Olšinách, v areálu Gutovka, na dětských hřištích Tolstého a Přípotoční, v parku Chrpová, u náměstí Svatopluka Čecha a na náměstí u obchodního centra Květ. K tomu přidají ještě deset pítek.

„Ve většině případů se navíc budou měnit i stávající nefunkční pítka. Na úplně nová se pak občané mohou těšit v parku Malinová nebo na Gutovce,“ uvedla v tiskové zprávě místostarostka Jana Komrsková (Piráti), která má na starosti oblast životního prostředí.

„Tam, kde to je možné, se snažíme umisťovat pítka a mlžítka k sobě, a tvořit tak pro lidi celou občerstvovací stanici,“ dodala Komrsková.  

Dvojka chystá i brouzdaliště

Velký projekt s mlžítky, vodotrysky a brouzdalištěm plánuje i Praha 2, která je chce během letních prázdnin otevřít v sadech Svatopluka Čecha. Zatím má na svém území 15 míst, kde jsou buď mlžítka nebo mlhoviště.

Po celé Praze už během května rozmístila vodní prvky i společnost Pražské vodovody a kanalizace. „Od začátku května jsme naistalovali 21 mlžítek zejména v centrální části metropole, ale také na Vítkově či na Novém náměstí v Uhříněvsi,“ sdělil v tiskové zprávě mluvčí firmy Tomáš Mrázek. Novinkou jsou podle něj dvou a tří mlžítka.

Osmička má pítka pro psy

Čtyřka rozmístila mlhoviště v parku Na Pankráci, v parku Topolka, v multifunkčním herním areálu na vrchu Kapitol, v parku Zelený pruh, v prostoru fitness parku v Podolí, u kostela sv. Pankráce a na dalších místech.

„Není to však vše co pro letošní léto připravujeme. Rozšiřujeme také síť pítek a budeme v tropických dnech zajišťovat pravidelné kropení ulic a pěších komunikací. To nejen že příjemné osvěžení, ale dále pak výrazně sníží prašnost, která trápí pražské ulice především v letních měsících,“ uvedl na webu radní pro životní prostředí Tomáš Hrdinka (ANO 2011). 

Městská část Praha 8 spustila kašnu a pítko na Karlínském náměstí, fontánku na Kobyliské střelnici, pítko na psí louce Sokolovská, v parku Pod Plynojemem nebo na dětském hřišti v parku Kaizlovy sady, pítko a herní vodní prvek na dětském hřišti v ulici Větrušická, pítko na psí louce v ulici Famfulíkova a kašnu na Ládví. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pražské vodovody a kanalizace

Štítky pítka, mlžítka, vodní prvky, parky, osvěžení, Pražské vodovody a kanalizace, Praha, dětské hřiště, Svatopluk Čech, sad, Jana Komrsková, Česká pirátská strana, Olšina, Tomáš Mrázek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze instalují nové vodní prvky pro osvěžení. Budou na Desítce i na Dvojce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.