Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé stále častěji chodí do práce se psem. V Praze stoupá obliba pet-friendly kanceláří

Pet-friendly kanceláří je v České republice zatím zhruba jedna desetina, ale jejich počet se postupně zvyšuje. Některé kanceláře v Praze fungují na principu dnů v týdnu, kdy je povoleno přijít se svým mazlíčkem, někde jsou psi vítáni vždy a dostává se jim plné pozornosti. Fanoušci chození do práce se psem dokonce vždy 21. června slaví mezinárodní den „Vezmi svého psa do kanceláře“.

Pet-friendly kanceláří je v České republice jen deset procent

Nápad na pořízení psa uskutečnila značná část lidí během koronavirové situace, kdy firmy fungovaly díky práci zaměstnanců z domova. Když se pracovníci vrátili zase do kanceláří, rozmýšleli se, co bude s jejich čtyřnohými mazlíčky.

„Mnoho domácností si v pandemii pořídilo psa, který si zvykl na každodenní přítomnost páníčka doma. S návratem majitelů do běžného pracovního života, může být pro zvíře velmi stresující zůstávat celý den doma samotné. Psí chování a psychika funguje na základě zvyku, proto pro ně náhlé odloučení může mít negativní dopady,“ vysvětlil ve zprávě pro novináře veterinář Leoš Železný.

Někdo má smůlu a musí psa nechat doma, někdo ho může vzít do práce bez problému. Zatímco v zahraničí jsou zvířata vítána zhruba u asi 45 procent společností, v České republice je to podle zjištění náborářských firem jen něco přes 10 procent.

Pes na pracovišti dokáže zvýšit efektivitu zaměstnanců

Odborníci z řad psychologů potvrzují, že pes na pracovišti dokáže paradoxně zvýšit nejen efektivitu zaměstnanců, ale také zvýšit pohodovou atmosféru ve firmě a frekvenci navazování přátelských vztahů.

Jednou ze společností, která svým zaměstnancům povoluje chodit do kanceláří v Praze se psem, je společnost Mars. „V našich kancelářích je pobyt psů velmi pozitivně vnímán, ruku v ruce s tím jde ale také vzájemná ohleduplnost kolegů. Díky dlouhodobé strategii a propracované firemní kultuře máme vytvořená efektivní pravidla fungování na pracovišti, aby kolegové i mazlíčci žili ve vzájemné symbióze a respektovali se navzájem,“ vysvětlila v tiskové zprávě Lenka Kroupová ze společnosti Mars.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mars

Štítky kanceláře, práce, pes, zvíře, Praha, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé stále častěji chodí do práce se psem. V Praze stoupá obliba pet-friendly kanceláří  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.