Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Celníci v Sapě objevili pochybné vepřové, špatně skladovaná krůtí varlata i krev

Při kontrole vozidel jedoucích do areálu a z areálu pražské tržnice Sapa objevili celníci čtvrt tuny podezřelého masa včetně holoubat, krocaních varlat a krve. Vše vozili v nevyhovujících podmínkách bez dokladů o původu, za což hrozí pokuta až 50 milionů korun.

Akci s názvem Saigon provedli celníci v úterý 14. června ve spolupráci s policisty, Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí a Státní veterinární správou. „Při společné kontrole celníky zaujal podezřelý dodávkový vůz, který se snažil několikrát z areálu vyjet. Když osádka zjistila, že je areál obklíčen celníky a policisty, zastavila u kontejneru, aby do něj ukryla obsah dodávky,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí pražský celníků Nikola Soukalová.

Posádku celníci zastavili, vyžádali si doklady a poté objevili závadný náklad. „Uvnitř dodávky se v různých boxech, kartonových krabicích a pytlích nacházelo více než 200 kilogramů vepřového masa, 30 kilogramů krocaních varlat, 10 kilogramů holoubat a 6 litrů krve. K chlazení těchto živočišných produktů měly sloužit plastové lahve s ledem,“ popsala Soukalová.

​Inspektoři Státní veterinární správy veškeré maso znehodnotili barvou a poslali ho k likvidaci. Lidem, kteří s ním nevhodně zacházeli, hrozí za porušení zákona o potravinách pokuta až 50 milionů korun.

Při kontrole celníci také odhalili padělky za téměř čtyři miliony korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro hlavní město Prahu

Štítky Sapa, celní úřad, policie, kontrola, veterinární správa, maso, pokuta, varle, Státní veterinární správa České republiky, Státní potravinářská inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Celníci v Sapě objevili pochybné vepřové, špatně skladovaná krůtí varlata i krev  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.