Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Na Parukářce proběhlo Žižkovské pivobraní. Otáčely se podtácky a hrálo se na harmoniku

V parku Parukářka v Praze 3 dnes a včera probíhalo už deváté Žižkovské pivobraní. Kromě stánků s rozmanitými pivními speciály na návštěvníky čekaly také hudební vystoupení, stand-up komedie nebo soutěž v otáčení pivních tácků.

Pivobraní se uskutečnilo po dvouleté pauze

Letošní ročník akce byl už devátý, předchozí dva roky ale její konání narušila pandemie koronaviru.

„Žižkovské pivobraní je akce, na kterou jsem se osobně každý rok těšil. Má za sebou osm ročníků a lze ji už tedy považovat za tradiční. Tato tradice ale musela být na dva roky přerušena kvůli pandemii covidu, letos už však jejímu konání nic nebrání a já jsem rád, že se nám podařilo devátý ročník připravit. Není to navíc akce jen o pivu, ale také o dobrém jídle, zábavě, hudbě a mnoha aktivitách pro děti,“ uvedl k akci v pozvánce radní pro kulturu Pavel Křeček.

U stánků měli návštěvníci letos možnost ochutnat celou řadu piv z českých pivovarů. Mezi nimi například plzeňský pivovar Proud nebo pivovar Raven, který pivo vaří podle různých světových kultur.

K pivu hudba a komedie

Degustaci na Parukářce doplnil kulturní program. V pátek posluchačům zahrála například funky kapela Celest & Charles nebo Charlie Slavík Revue, který zahrál na foukací harmoniku.

V sobotu program zpestřil třeba stand-up komik Dominik Heřman Lev nebo Tomáš Matonoha s kytarou. Součástí sobotního programu bylo i Mistrovství Žižkova v otáčení pivních tácků, kde si soutěžící vyzkoušeli, kolik tácků najednou zvládnou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Praha 3, Žižkov, pivobraní, festival, kultura, Praha, pivovar, pivo, Parukářka, pandemie covidu-19, hudební vystoupení, Tomáš Matonoha, komedie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na Parukářce proběhlo Žižkovské pivobraní. Otáčely se podtácky a hrálo se na harmoniku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.