Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výpadek proudu ochromil Prahu. Hasiči zachraňovali lidi z výtahů, nejezdilo ani metro

, aktualizováno 2. června 2022, 10:53

Prahu postihl masivní výpadek elektřiny. Výpadky hlásí lidé z Vršovic, Hostivaře, Štěrbohol, Vinohrad nebo Modřan. Podle informací dopravního podniku nejede linka metra C a nejedou tramvaje v Podolí, Braníku, Modřanech, na Bělehradské, v Nuslích, v Michli, na Spořilově, na Želivského, ve Strašnicích, v Hostivaři, na Žižkově nebo v Hloubětíně. Hasiči zasahují u několika technických výjezdů, kde vyprošťují lidi, kteří uvízli ve výtazích.

Kvůli výpadku proudu je bez elektřiny velká část hlavnío města

„Dnes krátce před devátou hodinou došlo k mimořádně rozsáhlému výpadku dodávek elektrické energie, který postihl rozvodnu ČEPS 400 kV na Chodově,“ uvedli zástupci Pražské energetiky na Facebooku. Kvůli výpadku proudu je bez elektřiny velká část hlavnío města.

„Na obnovení dodávek elektřiny z jiných směrů intenzivně pracujeme. Omlouváme se za komplikace, které jsme nezpůsobili,“ píše se ve vyjádření Pražské energetiky.

Hasiči zachraňovali lidi z výtahů

Dopravní podnik na Twitteru informoval o tom, že výpadek napájení způsobil zastavení všech tramvají v centru města a na celém pravém břehu Vltavy. „Provoz metra již bez narušení na všech linkách. Na lince C je zajištěn pravidelný provoz,“ uvedli po několika minutách zástupci pražského dopravního podniku na webu.

Hasiči od začátku výpadku evidovali asi dvacet případů vyproštění osob z výtahů, a to hlavně v jižní a jihovýchodní části Prahy. „I přes rozsáhlý výpadek proudu v centru Prahy dispečink pražských záchranářů funguje a všechna volání na tísňovou linku 155 přijímáme. Naše systémy jsou pro takové situace připraveny a zálohovány,“ uvedla na Twitteru mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky proud, elektřina, výpadek, Praha, výtah, metro, Modřany, Hostivař, Žižkov, Vinohrady, Hloubětín, Braník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výpadek proudu ochromil Prahu. Hasiči zachraňovali lidi z výtahů, nejezdilo ani metro  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.