Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Reklamní nosiče JCDecaux měly být odstraněny, přesto stále jsou v ulicích Prahy

Z Prahy mělo při výměně mobiliáře po skončení smlouvy s firmou JCDecaux zmizet do začátku letošního roku přes 200 samostatných reklamních nosičů, jako jsou takzvané citylight vitríny, které stojí samostatně na ulicích. Firma jich však odstranila jen asi třetinu. Sdělil to Martin Drozd, mluvčí městské společnosti Technologie hlavního města Prahy (THMP), která má výměnu na starosti. Podle mediálního zástupce JCDecaux Jiřího Chvojky je zdržení dáno tím, že úřady včas nevydaly potřebná povolení.

Plochy mají zmizet bez náhrady, jejich odstranění má na starosti JCDecaux

Francouzská firma na základě smlouvy z roku 1994 provozovala v Praze stovky přístřešků pro MHD, výměnou za jejich zajištění a údržbu a nájem městu na nich může provozovat reklamu. Kromě toho má i další mobiliář včetně samostatně stojících reklamních ploch. Smlouva firmy s magistrátem skončila v polovině loňského roku a město následně začalo s výměnou přístřešků pro MHD. Samostatné plochy mají zmizet bez náhrady, jejich odstranění má na starosti JCDecaux.

Z Prahy zmizí citylighty JCDecaux. Jde o krok správným směrem, říká koordinátorka pro vizuální smog

Z ulic Prahy by do konce roku měla zmizet většina samostatně stojících reklamních panelů, takzvaných citilightů. Odstranit by je měla přímo společnost JCDecaux, a to na základě ukončení smlouvy na provoz ze strany města. Podle magistrátní...

Firma zdržení odůvodnila tím, že nezískala potřebná povolení

Výměna mobiliáře je rozdělena na tři sedmiměsíční části, takzvané tranše. „První tranše, ve které mělo být odstraněno 214 reklamních prvků, skončila v lednu 2022. Podle nám dostupných informací bylo ale odstraněno pouze 67 z nich, zbylých 147 odstraněno nebylo, což jsme u společnosti JCDecaux reklamovali a vyzvali ji k nápravě," uvedl Drozd. Dodal, že firma zdržení odůvodnila tím, že nezískala potřebná povolení. „Dle smlouvy si tato povolení měla povinnost zajistit na své náklady a riziko," dodal mluvčí.

Zástupce firmy Chvojka potvrdil, že důvodem zdržení jsou povolení. Firma si o ně podle něj zažádala včas. „Hlavnímu městu a THMP jsme jednoznačně prokázali, že ani přes urgence nebylo našim žádostem včas vyhověno," uvedl. Dodal, že odstranění samostatných nosičů bylo přesunutu do dalšího období a uskuteční se o prázdninách. Firma dříve kritizovala THMP za zdržení při výměně přístřešků na zastávkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky reklama, JCDecaux, nosiče, Praha, Technologie hlavního města Prahy, Jiří Chvojka, nábytek, přístřešek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Karel

Tak autor článku by si taky mohl zjistit, že některé zmíněné nosiče jsou i zároveň součástí nějakého technického zařízení.. třeba na václaváku jsou tyto objekty zároveň vzduchotechnické nádechy pro kolektory (majetek města) ve kterých jsou inženýrské sítě pro půlku centra.. a pokud se jedná o historickou část města, nelze je nahradit jen tak něčím koho co napadne.. takže odstranit vlastně nejdou! Např. na Palachově náměstí je v samostatném oválném nosiči zabudován i vstup do podzemí..

Úterý, 3. května 2022, 10:58Odpovědět

Reklamní nosiče JCDecaux měly být odstraněny, přesto stále jsou v ulicích Prahy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.