Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ševčík argumentuje jako Kreml, říká student. Jsou to lži, reaguje nově zvolený děkan

Student VŠE Jakub Kuneš se v rozhovoru pro Seznam Zprávy vyjádřil k situacím, kdy nově zvolený děkan Miroslav Ševčík uvádí před studenty dezinformace. „Mám-li to říct na rovinu, až nepříjemně to připomíná prokremelskou propagandu,“ uvedl v rozhovoru Kuneš. „Student lže,“ řekl dnes naší redakci Ševčík v reakci na článek.

„Nemůžu to komentovat jinak, než, že lže“

Server Seznam Zprávy vydal v neděli večer článek, ve kterém se čtyřiadvacetiletý student Národohospodářské fakulty VŠE Jakub Kuneš rozpovídal o tom, jak nově zvolený děkan Miroslav Ševčík před studenty šíří dezinformace o covidu nebo v posledních dnech také o válce na Ukrajině. „Mám-li to říct na rovinu, až nepříjemně to připomíná prokremelskou propagandu. Že Ukrajina nese vinu na válce, že nemáme nikam posílat zbraně a podobně,“ popsal Jakub Kuneš zážitky i přednášek.

„Já jsem tento článek nečetl, ale pokud takové věci student říkal, tak to nemůžu komentovat jinak, než, že lže,“ uvedl Miroslav Ševčík dnes odpoledne pro redakci Pražské Drbny v reakci na citované věty z článku Seznam Zpráv, které se od něj snažily neúspěšně získat vyjádření. „Seznam Zprávy, ty o mně každý večer vydávají článek. Tam jsou naprosté nepravdy a úplné nesmysly,“ tvrdil dnes Ševčík naší redakci.

Miroslav Ševčík je ekonom a politik, kterého akademický senát zvolil novým děkanem Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze. Pro nynějšího proděkana pro studium a experta hnutí Trikolora hlasovalo všech devět jeho členů. Ševčík byl jediným kandidátem ve volbě. Národohospodářskou fakultu VŠE vedl už po dvě volební období v letech 2010 až 2018 a čelil několika studentským protestům. 

Polemika nad funkčností vakcíny

Student se v rozhovoru věnuje také tomu, že Ševčík šířil dezinformace ohledně vakcín a v prostorách školy nenosil respirátor, a to ani v té nejhorší vlně covidu. „Respirátor jsem v učebně nosit nemusel. Já nevím, jestli mě student sledoval, když jsem šel prázdnou chodbou, tak to jsem ho na sobě neměl. Chodím do školy velmi brzo, kdy na chodbách nikdo není,“ tvrdí Ševčík.

Ve výuce probíhala také polemika nad funkčností vakcíny, a to i přesto, že podle Kuneše existovaly jasné důkazy a data, že vakcíny fungují a jsou bezpečné. Sám Ševčík připustil, že studentům opravdu prezentoval různé názory. „Říkal jsem, že existují názory, že ta vakcína neprošla úplným schvalovacím řízením a že až čas ukáže, jestli se objeví více postižených po očkování, nebo ne. Na fakultě učíme kritickému myšlení, nemáme jeden názor, který by musel být vždycky ten pravdivý,“ uvedl Ševčík a doplnil, že ke svým informacím vždy doplňoval odkazy na „relevantní zdroje světových kapacit“.

„Vůbec nevím, jak bych mu měl komplikovat život, buď udělá zkoušky, nebo neudělá“

„Já jsem samozřejmě dlouho zvažoval, jestli vystoupit. Počítám s tím, že to může mít dohru,“ byla jedna z prvních vět rozhovoru Kuneše pro Seznam Zprávy. Student rozhovor absolvoval i za cenu, že by mu nový šéf fakulty mohl začít komplikovat život. Podle Kuneše se dá říct, že fakultu svírá strach ze Ševčíka.

„Vůbec nevím, jak bych mu měl komplikovat život, buď udělá zkoušky, nebo neudělá. Já nemám šanci mu komplikovat život,“ reagoval Ševčík.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vysoka skola ekonomicka v praze, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Štítky Miroslav Ševčík, Jakub Kuneš, student, děkan, dezinformace, Praha, rozhovor, Seznam Zprávy, Moskevský Kreml, vakcína, Národohospodářská fakulta Vysoké školy ekonomické, ruská invaze na Ukrajinu, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Zvěřina

Já myslím, že zvolení Ing. Ševčíka bylo to nejhorší, co mohlo školu potkat... Studentovi jednoznačně věřím...

Pátek, 6. května 2022, 06:03Odpovědět

Josef Englic

Na rozdíl od Jasoně pokládám studenta za účelového lháře, který si vymýšlením "kompromitujících" lží chce vytvořit alibi k případnému neúspěchu ve studiu.

Úterý, 26. dubna 2022, 06:40Odpovědět

Jasoň Klíma

Neznám studenta ani obsah jeho rozhovoru pro SeznamZprávy. Znám ale dosavadní kariéru děkana jeho fakulty ing. Ševčíka i jeho názory na politiku. Proto pokládám tvrzení jeho studenta za velmi blízký pravdě.

Pondělí, 25. dubna 2022, 18:10Odpovědět

Ševčík argumentuje jako Kreml, říká student. Jsou to lži, reaguje nově zvolený děkan  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.