Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIZUALIZACE: Víc zeleně, náměstí a dětské hřiště. Pražská tržnice se promění

Veřejné plochy v Pražské tržnici dostanou během několika let novou podobu. Porota v mezinárodní soutěži vybrala vítězný návrh, který počítá s vysazením desítek stromů, novým náměstím či dětskými hřišti. První část by měla být hotova v roce 2027.

„Areál Pražské tržnice se nám ještě nedávno doslova rozpadal před očima a Praha se o něj soudila s jeho bývalým nájemcem. Budoucnost byla nejistá. Soudní spor se nám ale podařilo vyhrát a od té doby realizujeme první neodkladné opravy a změny. Veřejná prostranství areálu však potřebují jednotný přístup a nová řešení, aby fungovala jako celek. Rozhodli jsme se je najít v mezinárodní soutěži,“ uvedl v tiskové zprávě Pavel Vyhnánek, náměstek primátora pro oblast financí a rozpočtu, který má Pražskou tržnici na starosti.

Vítězný návrh pražského Studia Perspektiv počítá s vysazením zeleně, která bude zavlažována dešťovou vodou. V letních měsících budou v areálu fungovat vodní prvky, u objektu bývalé vodárenské věže vznikne náměstí a nebudou chybět ani dětská hřiště. Návštěvníci také využijí více vchodů a nový mobiliář k sezení.

Stavební práce ale nezačnou hned. Další tři roky se ještě bude rozpracovávat projekt a úpravy poté se proběhnou v etapách, aby nenarušily provoz areálu. První část proměněné Tržnice si lidé prohlédnou podle odhadů města v roce 2027. Celkové náklady se pak vyšplhají na stovky milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Perspektiv 2022

Štítky Pražská tržnice, rekonstrukce, vizualizace, holešovice, architekt, dětské hřiště, Pavel Vyhnánek, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: Víc zeleně, náměstí a dětské hřiště. Pražská tržnice se promění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.