Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Mariánském náměstí se poprvé konají velikonoční trhy

Na Mariánském náměstí se v pátek vůbec poprvé otevřely velikonoční trhy, kde lidé zakoupí výrobky s velikonoční tematikou, cukrovinky a podobně. Nabízené zboží vyrobili lidé s handicapem, kteří jsou klienty městských příspěvkových a neziskových organizací či chráněných dílen. Trhy potrvají do 24. dubna.

Kritériem pro výběr prodejců tak bylo to, aby prodávané výrobky tvořili sami klienti těchto zařízení"

Chtěli jsme, aby návštěvník, co sem přijde a zakoupí si nějaký z výrobků, nákupem podpořil příspěvkové nebo neziskové organizace a hlavně jejich klienty. Kritériem pro výběr prodejců tak bylo to, aby prodávané výrobky tvořili sami klienti těchto zařízení," řekl radní Jan Chabr (TOP 09).

Veškerý výtěžek z prodeje výrobků podle radního podpoří chod zapojených organizací, k nimž patří třeba organizace NAUTIS, která pracuje s lidmi s poruchou autistického spektra, rehabilitační a rekvalifikační středisko pro nevidomé Dědina nebo nemocnice Milosrdných sester svatého Karla Boromejského. Organizace neplatí městu za prodej výrobků svých klientů na Mariánském náměstí a za užití prodejních stánků nájem. „Praha si prodejní stánky zdarma zapůjčila od provozovatele trhů na sousedním Staroměstském náměstí," dodal Chabr.

Vystoupení se budou konat hlavně o víkendech

Na návštěvníky velikonočních trhů u budovy pražského magistrátu čeká také kulturní program, který zajistí žáci pražských základních uměleckých škol a domů dětí a mládeže. Vystoupení se budou konat především o víkendech.

Velikonoční trhy jsou od 2. dubna také na blízkém Staroměstském náměstí, zboží s velikonoční tematikou mohou zájemci ode dneška nakoupit také ve 40 prodejních stáncích na náměstí Míru.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MHMP

Štítky Velikonoce, Praha, trhy, mariánské náměstí, stánky, charita, Mariánské náměstí (Praha), Jan Chabr, kiosek, TOP 09, APLA, Karel Boromejský, Staroměstské náměstí, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Mariánském náměstí se poprvé konají velikonoční trhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.