Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Na Letné proběhla akce Společně pro Ukrajinu. Účast nebyla vysoká

V neděli ve tři hodiny odpoledne začala na pražské Letné akce s názvem Společně pro Ukrajinu. Na pódiu se postupně vystřídali hudebníci, ale také řečníci z řad politiků nebo kulturních osobností. Akce, která trvala do šesté hodiny večerní, na Letnou přilákala podle policie něco přes 5 tisíc účastníků. Organizátoři akce však počítali s vyšší návštěvou, velké obrazovky, které byly od pódia vzdálené několik desítek metrů, zůstaly zhasnuté.

Vystoupili Tomáš Klus, Divokej Bill nebo Michal Hrůza

Mezi jednotlivými hudebními vystoupeními a výstupy řečníků program uváděli moderátoři jak v češtině, tak v ukrajinštině. Mezi řečníky byli například primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti), ředitel Národního divadla Jan Burian nebo Věra Doušová z Potravinové banky.

Bez nároku na honorář vystoupili například Tomáš Klus, Rybičky 48, Wohnout, Divokej Bill, Michal Hrůza a kapela Hrůzy, Poetika, Pavel Callta, Desmod & Robo Šimko, Juraj Hnilica nebo Jamaron.

Na Letné bylo i tržiště pomoci

Kromě pódia bylo na Letné také takzvané tržiště pomoci, kde zájemci přispívali na konkrétní činnosti nebo přiváželi materiální pomoc. Pro návštěvníky bylo na místě připraveno hned několik stánků, své stanoviště na Letné měli třeba Paměť národa, Armáda spásy, velvyslanectví Ukrajiny nebo Charita Česká republika. Ukrajinští uprchlíci na místě měli možnost najít si práci.

Potravinová banka na Letné rozdávala zájemcům sendviče a čaj. Lidé si na Letné mohli koupit trika s nápisem „Sláva Ukrajině" v azbuce nebo „Russian warship go fuck yourself". Výtěžek z prodeje půjde na pomoc Ukrajině. Akce trvala do šesté hodiny večerní.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Ukrajina, Rusko, demonstrace, boje, hudba, Praha, Letná, Michal Hrůza, Tomáš Klus, Zdeněk Hřib, Jan Burian, Česká pirátská strana, Národní divadlo v Praze, Pavel Callta, Juraj Hnilica, Rybičky 48, Wohnout

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Bouzek

Podpora nacistické Ukrajiny by měla být jednoznačně trestným činem. Ukrajinští vojáci, především nacisté, vraždí civilní obyvatelstvo a vypalují jim domy i byty. Kdokoli tam šel, měl by skonči ve vězení.

Pondělí, 4. dubna 2022, 11:18Odpovědět

Vladimír Molík

Vzhledem k přílivu uprchlíků z Ukrajiny naše pravicová vláda rozhodla přejmenovat Českou republiku na ,,Česko-Ukrajinskou republiku". Ve zkratce to bude republika ,,ČUR". A jejím obyvatelům se bude říkat jak?

Pondělí, 4. dubna 2022, 07:00Odpovědět

Josef Mašek

SLAVA UKRAJINĚ.....BILL KLUS HRÚZA

Pondělí, 4. dubna 2022, 05:29Odpovědět

Rostislav Moják

Je tam víc lidí jak 26.3 kdy se stávkovalo za odstoupení vlády,tento svět se v prdel obrací.

Neděle, 3. dubna 2022, 18:29Odpovědět

Martin Vašek

To je zase stádo blbců a prý umělců co se vzdají honoráře a zatím co za covidu řvali,že nemají co huby.

Neděle, 3. dubna 2022, 18:20Odpovědět

Jan Černý

Burián ředitel Národního divadla je normalizační komunista

Neděle, 3. dubna 2022, 18:10Odpovědět

VIDEO: Na Letné proběhla akce Společně pro Ukrajinu. Účast nebyla vysoká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.