Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V sobotu se v Praze poběží půlmaraton. Podívejte se, kde bude omezena doprava

Už tuto sobotu poběží se Prahou proženou tisíce běžců v rámci 22. ročníku závodu Sportisimo 1/2Maraton. Půlmaraton se v Praze poběží po dvouleté pauze, kterou způsobil covid. S půlmaratonem je tradičně spojeno dopravní omezení, které se týká hlavně centra Prahy.

Pokud auta zůstanou na místech, budou odtažena

Půlmaraton odstartuje úderem desáté hodiny dopolední z náměstí Jana Palacha, kde bude i cíl. Závod by měl být ukončen kolem jedné hodiny odpolední. Trasa dlouhá přes 21 kilometrů protne městské části Praha 1, 2, 5, 7 a 8, a to hlavně v oblastech kolem Vltavy, kde bude dočasně platit zákaz parkování. Závodní trať musí být s ohledem na bezpečnost úplně uvolněna. Pokud auta na místě zůstanou, budou odtažena.

Silnice a chodníky, přes které závod povede, budou v době závodu uzavřeny pro veškerý provoz. „Dopravu bude řídit Policie České republiky ve spolupráci s Městskou policií Praha. Od půl desáté dopoledne do jedné hodiny odpoledne budou postupně po trase závodu uzavírány ulice a křižovatky. Následné otevření uzavírek bude v co nejkratším čase,“ vysvětlil mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Ukrajinské děti mohou sportovat v pražských klubech. Zatrénují si fotbalisté i tanečníci

Hlavní město spolu s pražskými týmy spustilo projekt tréninků pro děti ukrajinských uprchlíků. Ty si mohou si mohou vyzkoušet nový sport nebo pokračovat v tom svém.

Zázemí závodu bude v ulici 17. listopadu v úseku od náměstí Jana Palacha až k Pařížské

V Praze 1 se omezení dotkne 17. listopadu, Čechova mostu, Dvořákova nábřeží, Jiráskova náměstí, Kosárkova nábřeží, Křižovnického náměstí, Křižovnické, Mánesova mostu, Masarykova nábřeží, mostu Legií, náměstí Jana Palacha, nábřeží Edvarda Beneše, Smetanova nábřeží, U Plovárny, Těšnovského tunelu a nábřeží Ludvíka Svobody.

Na území Prahy 2 se uzavírka dotkne Rašínova nábřeží, ulic Plavecká, Vyšehradská, Svobodova a Palackého mostu. V Praze 5 ulic Lidická, Svornosti, Strakonická, Hořejšího nábřeží a Janáčkova nábřeží a na území Prahy 7 závod povede přes ulici U Plovárny, nábřeží Edvarda Beneše, nábřeží Kapitána Jaroše, Bubenské nábřeží, ulice Jateční, Jankovcova, Komunardů a Libeňský most. V Praze 8 budou uzavřeny ulice Štorchova, Voctářova a Rohanské nábřeží.

Zázemí závodu bude v ulici 17. listopadu v úseku od náměstí Jana Palacha až k Pařížské. V tomto místě bude stejně jako na Dvořákově nábřeží mezi Čechovým mostem a náměstím Jana Palacha platit v den akce uzavírka už od půlnoci až do čtyř hodin odpoledne. Po celou dobu závodu, tedy mezi půl desátou dopoledne a jednou odpoledne, bude uzavřený Čechův a Mánesův mostě nebo na náměstí Jana Palacha.

Ladronku zdobí Ocelový běžec. Zapůjčená socha by se měla stát symbolem areálu i orientačním bodem

V pátek se park Ladronka dočkal zajímavé novinky. Šestka do volnočasového areálu nechala umístit čtyřmetrovou plastiku, kterou má zapůjčenou na rok a půl. Na pláni Vypich tak budou obyvatelé a návštěvníci Prahy 6 nově sportovat a chodit kolem...

Zájemci získají informace na webu dopravního podniku i na infolinkách

Etapovitě bude během závodu omezován i provoz tramvají a autobusů městské hromadné dopravy, a to hlavně v centru města. Cestujícím zařídí dopravu hlavně metro, které bude případně kapacitně posíleno.

Veškeré informace o změnách budou dostupné na stránkách dopravního podniku nebo na infolince 296 191 817. Až do pátku 1. dubna 2022 vždy od deváté hodiny ranní do šesté večerní je k dispozici bezplatná dopravně-informační linka na čísle 800 165 102. V den závodu bude linka dostupná mezi osmou ranní a druhou odpolední.

Ohodnoť článek

Foto RunCzech

Štítky běh, maraton, běžci, půlmaraton, Praha, Jan Palach, Edvard Beneš, Ludvík Svoboda, doprava, Policie České republiky, Mánesův most, Čechův most, Svornost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu se v Praze poběží půlmaraton. Podívejte se, kde bude omezena doprava  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.