Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Trávu na pražských svazích seká pavouk. Sekačka Spider vydá za patnáct křovinořezů

Trávu na svazích v Praze letos na jaře poseká dálkově ovládaná sekačka Spider, která se výkonem srovnatelná až s patnácti křovinořezy nebo jedním žacím strojem. Vzhledem k rozměrům sekačky jde o obdivuhodné parametry.

Sekačka Spider má největší výhodu v tom, že dokáže šplhat po prudkých svazích s náklonem až 41 stupňů, při zajištění navijákem s lanem pak podle výrobce zvládne sekat trávu i v náklonu 55 stupňů. „Technika je tak vhodná pro skutečně obtížně přístupná místa. Těch je v metropoli více než dostatek,“ uvedl ve zprávě pro novináře tiskový mluvčí Pražských služeb Radim Mana.

Během loňského roku Spider sekal hlavně svahy v okolí Červeného vrchu na Praze 6 a stráně podél Rozvadovské spojky a u dálnice D8. Mana uvedl, že ačkoli je k sekačce možné připojit pluh pro úklid sněhu, v Pražských službách má na pilno během letní sezony.

Stroje Spider jsou vyvíjeny a vyráběny v České republice, a to na Havlíčkobrodsku. Pražské služby během sezóny, která začíná v dubnu a končí v říjnu, využívají hned dva typy. „Z technický a výrobních důvodů do krkolomných svahů vyráží již zmíněný velký Spider ILD02. O řadu nižší a služebně starší stroj Spider ILD01, který není vybaven navijákem, pak operuje ve schůdnějším terénu,“ píše se v tiskové zprávě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pražské služby a. s.

Štítky sekání, tráva, sekačka, Spider, Praha, svah, sekačka na trávu, Pražské služby, Česko, Bořislavka, Dálnice D8, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trávu na pražských svazích seká pavouk. Sekačka Spider vydá za patnáct křovinořezů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.