Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na pražské Kampě dnes proběhne benefiční koncert na podporu Ukrajiny

Na Kampě dnes proběhne benefiční koncert na podporu Ukrajiny. Akci připravilo 270 českých kulturních institucí připojených k výzvě Kultura pro Ukrajinu s cílem vyjádřit solidaritu ukrajinským obyvatelům a vybrat peníze na jejich podporu. Lidem zahrají Vladimir 518, Jaroslav Hutka, Aneta Langerová nebo Pražský filharmonický sbor, ale vystoupí i řečníci, mezi kterými nebude chybět například ukrajinský velvyslanec Jevhen Perebyjnis.

Podobný koncert uspořádala Česká televize v úterý na Václavském náměstí. Během této akce se přes dárcovské DMS vybralo 22,5 milionu korun a dalších 158 milionů korun dorazilo do sbírky SOS Ukrajina neziskové organizace Člověk v tísni.

Sbírku Člověka v tísni podpoří i dnešní koncert na Kampě, vybrané peníze pomohou obětem konfliktu i uprchlíkům a přispívat na ni lze přes web humanitární organizace nebo na její sbírkový účet 93209320/0300.

VIDEO: Slzy zoufalství i prosba o uzavření vzdušného prostoru. Tisíce lidí na Václaváku podpořily Ukrajinu

Dnes ve dvě hodiny odpoledne se sešly tisíce lidí na Václavském náměstí v centru Prahy, aby vyjádřily podporu Ukrajině, která čelí válečné agresi ze strany režimu Vladimira Putina. Protest začal minutou ticha, pak se u mikrofonu vystřídali...

93209320/0300

Program na Kampě začne už v šest hodin večer a kromě řečníků nebo českých interpretů se v něm představí ukrajinští a ruští umělci. „Bylo pro nás důležité na jednom pódiu spojit české, ukrajinské a ruské umělce a ukázat naší soudržnost s Ukrajinou. Češi projevují neskutečnou vlnu solidarity a pomáhají všemi možnými prostředky. Ukrajinci nasazují své životy za svou zemi a za mír celého světa. A Rusové své hrdinství ukazují v ulicích Ruska, kde podepisují petice proti válce a demonstrují i za cenu vězení a tvrdých postihů," vysvětlil iniciátor akce Martin Šolc.

Mezi zúčastněnými organizacemi jsou například Festival svobody, Koncert pro budoucnost, Signal Festival, Jatka 78, Národní divadlo nebo Colours of Ostrava. Koncert budou právě zúčastněné organizace sdílet na svých sociálních sítích.

On-line: Invaze Ruska na Ukrajině

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Ukrajina, Rusko, pop, hudba, boje, charita, koncert, Kampa, Praha, Jevhen Petrovyč Perebyjnis, Jaroslav Hutka, Aneta Langerová, Vladimir 518, Pražský filharmonický sbor, Člověk v tísni, Česká televize, kulturní instituce, Martin Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pražské Kampě dnes proběhne benefiční koncert na podporu Ukrajiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.