Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Co dělat o víkendu? Vyrazte s dětmi na maškarní, zatančit si salsu či si poslechnout rapový souboj

Třetí únorový víkend je za dveřmi. Nevíte, co podniknout se svými drahými polovičkami či dětmi a kamarády? Jak nejlépe využít dva volné dny, které pomalu všichni pracovníci nedočkavě vyhlížejí? Přečtěte si tipy Pražské Drbny a inspirujte se.

Hudba a tanec

Kafe Atrium v sobotu od páté hodiny odpolední do desáté hodiny večerní pořádá večerní workshop a party v rytmu salsy. Tančit se bude v prostoru barokního sálu Atria na Žižkově za doprovodu hudby, o kterou se postarají DJ Jesus "el Patrón" a DJ Francois. Lidé, kteří v sobotu přijdou rozvlnit své boky, se mohou těšit na spoustu zábavy i lahodné pití a občerstvení. Od páté hodiny odpolední do šesté hodiny večerní je naplánovaná Salsa lekce pro začátečníky s Jesusem, od šesté hodiny do desáté hodiny večerní Salsa free party pro všechny. Na workshop se zájemci musí přihlásit přes registrační systém na webu Salsa Escuela. Workshop vyjde na 200 korun,  party na 150 korun a party společně s workshopem na 300 korun.

V sobotu od sedmé hodiny večerní do třetí hodiny ranní proběhne v klubu Napalm rapový souboj neboli Battle rap o ceny od CBD Praha Express, který bude hodnotit tříčlenná porota. Návštěvníci se mohou těšit i na Sketch session, při kterém mohou zájemci kreslit cokoliv chtějí, papíry a fixy budou k dispozici zdarma. Kreslení započne od osmé hodiny večerní. Celým večerem Vás bude provázet Sewersky a za mikrofon se postaví mladíci z Jablonce, WHOISJP a Charlie Adams. Rapperům bude hrát Dj Loop, Dj Riwa a Dj Alarm. Vstup na akci je dobrovolný. Členství v klubu vyjde na 50 korun. 

Orientační program:

19:00-21:00 DJS
21:00-21:30 OPEN MIC / FREESTYLE / DJS
21:30-22:30 BATTLE RAP O CENY / 1.KOLO
22:30-23:00 SEWERSKY / PRAHA
23:00-23:30 WHOISJP & CHARLIE ADAMS / JABLONEC
23:30-00:30 BATTLE RAP O CENY / 2.KOLO + VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ
00:30-03:00 OPEN MIC / FREESTYLE / DJS

Šestka chystá klubovou noc plnou hudby. Vyrazte na koncerty nejrůznějších žánrů a pobavte se

V sobotu 19. února se v Praze 6 poprvé uskuteční akce s názvem NOC6, která spojí šest hudebních klubů nacházejících se na území Šestky. Unikátní projekt poslouží jako propagace lokální klubové scény a mohl by pomoct přilákat další návštěvníky do...

Retro v kině

Kino Ponrepo si na letošní víkend připravilo retro filmy. V sobotu od šesté hodiny večerní promítnou stěžejní dílo české kinematografie Františka Vláčila film Marketa Lazarová z roku 1967, kde hlavní role ztvárnili Josef Kemr, Naďa Hejná, Magda Vášáryová a Jaroslav Moučka.

V neděli si zaměstnanci kina Ponrepo nachystali hned tři filmové klasiky. Od třetí hodiny odpolední se mohou děti i rodiče těšit na pohádku od režiséra Karla Zemana Pohádky tisíce a jedné noci, od šesté hodiny na dramatický sci-fi film režiséra Otakara Vávry s názvem Krakatit a od půl deváté hodin večerní tragikomický snímek od režiséra Jiřího Menzela Skřivánci na niti. Vstupné na všechny snímky vyjde na 120 korun.

Akce pro děti a fanoušky

I tento víkend v Praze proběhne hned několik akcí pro děti. Mezi mnohými divadelními pohádkami tentokrát vybočuje zajímavá akce pro děti i fanoušky Pokémon - burza a výměna karet, zápasy, která se uskuteční od druhé hodiny odpolední do šesté hodiny večerní v obchodním centru Galerie Butovice. Jak už název akce napovídá, návštěvníci si budou moct vyměnit a koupit kartičky s Pokémony a zahrát si zápasy. Pořadatelé připravili i tombolu a na místě bude k zakoupení také zboží, které zájemci v České republice běžně neseženou. Vstupné je zdarma.

Maškarní a odpolední diskotéku si mohou děti užít v neděli od třetí hodiny odpolední v Kulturním domě Bílá Hora. Ty nejlepší masky budou oceněny v soutěži o nejlepší masku maškarního bálu. Vstupné vyjde na 70 korun.

Dnes odstartovaly oblíbené trhy na Jiřáku. Těšte se na typické dobroty, krásné květiny i zajímavé novinky

Náměstí Jiřího z Poděbrad ve středu 16. února opět ožilo. Na Jiřák se totiž vrátily oblíbené farmářské trhy, kde obyvatelé i návštěvníci Trojky najdou zboží nejrůznějšího druhu. Zatímco většina prodejců patří mezi stálice, letos si Městský úřad...

Víkendové dobroty

Od čtvrté hodiny odpolední se v neděli ve vinárně Bokovka uskuteční gastronomická akce Země & Kruh: Pop-up večeře, tedy večeře, která reflektuje přírodu a připomíná člověku, odkud pochází. Petr Bartoš a Vojta Nemrava v Bokovce připraví čtrnáct chodů pro deset lidí, kteří si pochutnají u jednoho stolu. Účastníci se mohou připravit na tradiční i netradiční pojetí lokální kuchyně a lahodná vína. Vstupné na tuto jedinečnou akci vyjde na 3900 korun.

Oblíbené pochutiny, ale i jiné věci, které vykouzlí úsměv na tváři, si lidé mohou zajít koupit v sobotu od osmé hodiny ranní do druhé hodiny odpolední na farmářské trhy na Jiřáku. Ty odstartovaly tuto středu a nabízejí tradiční i nový sortiment.

Zábavná olympijská akce pro děti i rodiče. Přijďte si užít Zimní hry na pražský Vypich

V Praze 6 na Vypichu od 5. února funguje speciální olympijský program s názvem Zimní hry na Vypichu. Děti i rodiče si mohou zkusit nejrůznější sporty až do 20. února 2022.

Toulky po Praze

Obyvatelé i návštěvníci Prahy, kteří by se o víkendu rádi prošli po Praze, se mohou v neděli od desáté hodiny dopolední zapojit k procházce Prázdné domy v srdci Prahy, kterou pořádají průvodkyně Dáša Cíglerová a Zuzka Tatíčková. Zájemci se s ostatními lidmi a průvodkyněmi mohou sejít u pomníku na Jungmannově náměstí a zaplatí 150 korun. Výtěžek bude použit pro opravu kaple pod Barrandovem. Děti do patnácti let mohou na toulky po prázdných domech vyrazit zdarma. Akce je vhodná i pro maminky a tatínky s kočárky.

Masopust

Tento víkend se v Praze uskuteční i masopustní akce. Podrobnosti naleznete zde.

Začíná Národní týden manželství. Vyrazte na přednášky, pouť, kurzy a další akce

V Česku začíná dnes Národní týden manželství, který potrvá do neděle. Šestnáctý ročník kampaně na podporu tradičního svazku zahrnuje přes 60 akcí. V programu jsou přednášky, výstavy, valentýnské poutě, kurzy pro páry, předmanželská příprava či...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČSFD, Kafe Atrium, Prázdné domy, Facebook Trhy na Jiřáku, Pixabay, Facebook Salsa Escuela - Vlad Dziuba

Štítky víkend, volný čas, party, tanec, jídlo, kino, hudba, workshop, děti, Praha, Drbna.cz, režisér, Charlie Adams, Pokémon, Jiří Menzel, Karel Zeman, Otakar Vávra, Magda Vášáryová, František Vláčil, Josef Kemr, Jaroslav Moučka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co dělat o víkendu? Vyrazte s dětmi na maškarní, zatančit si salsu či si poslechnout rapový souboj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.