Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Divoká honička i střelba v ulicích Prahy. Netflix zveřejnil první záběry z filmu s Ryanem Goslingem

Netflix v minulých dnech představil první záběry z filmu The Grey Man, který se z části natáčel v Praze a v němž se bude Ryan Gosling prohánět ulicemi Prahy jako součást divokých dopravních honiček a přestřelek. Pražská Drbna čtenářům už v červenci poskytla záběry přímo z natáčení filmu, který byl označen za zatím nejdražší film Netflixu.

V akční honičce si zahrála speciálně upravená tramvaj

Netflix představil první teaser na americký špionážní thriller s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavních rolích s názvem The Grey Man, který se loni natáčel v ulicích Prahy. Záběry z filmu jsou vidět ve videu, ve kterém Netflix představuje filmové novinky pro rok 2022.

Prahu lze z filmových záběrů poznat snadno. Loni v červenci se film natáčel v ulici Dukelských hrdinů na Letné. Celá ulice od Strossmayerova náměstí až k Výstavišti se změnila v dějiště akční automobilové honičky, kde si zahrála i tramvaj vyrobená z kusů tramvají 14T, které byly poškozeny při dopravních nehodách. Ulice byla týden uzavřená pro auta, kola i hromadnou dopravu a během natáčení akčních scén nemohli projít ani chodci. Natáčelo se také na Palachově náměstí, náměstí Republiky nebo na Dvořákově nábřeží.

Karlín ztvární noční Bangkok

Natáčení v Praze stálo podle producentů 30 až 35 milionů amerických dolarů. České hlavní město ve filmu nahradí například noční Bangkok, a to zejména kvůli logistickým důvodům. Noční Bangkok ztvárnil areál kancelářských budov v Karlíně. Hlavní nádraží v Praze zase figuruje ve scéně, která je dějově zasazena ve Vídni.

Gosling jako nájemný vrah

Projekt má rozpočet kolem 200 milionů dolarů (4,4 miliardy korun) a překoná tak asi o 40 milionů dolarů (878 milionů korun) náklady na snímek Irčan režiséra Martina Scorseseho, který nyní drží prvenství jako nejdražší film z dílny Netflixu.

Ryan Gosling ve filmu hraje postavu vysloužilého agenta CIA Courta Gentryho, který se živí jako profesionální vrah s přezdívkou Grey Man. Ten při své misi zjistí, že vyslaný tým poslala s jeho kolegou Lloydem Hansenem (Chris Evans), který ho měl zachránit, ho chce ve skutečnosti zabít.

Ohodnoť článek

Foto Netflix

Štítky filmy, natáčení, Praha, The Grey Man, Ryan Gosling, film, Netflix, Drbna.cz, Chris Evans, Bangkok, střelba, Martin Scorsese, Central Intelligence Agency, Karlín, Irčan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divoká honička i střelba v ulicích Prahy. Netflix zveřejnil první záběry z filmu s Ryanem Goslingem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.