Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Meteorologové vydali varování před silným větrem. Foukat by mělo celý víkend

Meteorologové vydali varování před silným větrem, který by měl naši republiku zasáhnout během následujících dní. Varování pro Prahu platí od dnešní šesté hodiny večerní do páteční šesté hodiny večerní. Podle odborníků bychom měli počítat s nárazy západního až severozápadního větru o rychlosti 55 až 70 kilometrů za hodinu. Foukat bude i o víkendu.

Meteorologové varují před možným poškozením stromů a lesních porostů a mohou podle nich vzniknout menší škody na budovách. Hrozí také nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi nebo komplikace v dopravě.

„Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně,“ upozorňují odborníci a doporučují dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení dopravních prostředků.

Od sobotního poledne do noci na pondělí meteorologové očekávají také silný vítr. V sobotu budou nárazy západního až severozápadního větru dosahovat rychlosti místy 55 až 70 kilometrů za hodinu. V neděli bude vítr ještě silnější místy s nárazy o rychlosti 70 až 90 kilometrů za hodinu a na horách kolem 110 kilometrů. Od vyšších, přechodně od středních poloh se budou místy tvořit sněhové jazyky.

Ohodnoť článek

Foto HZS LK

Štítky počasí, vítr, varování, Praha, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové vydali varování před silným větrem. Foukat by mělo celý víkend  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.