Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ráj milovníků četby. Prohlédněte si nejkrásnější a nejzajímavější pražská knihkupectví

Praha je rájem pro milovníky knih a umění. Hlavní město v sobě skrývá úžasné obchody plné nádherného zboží, které potěší nejen vášnivé čtenáře. Knihomolové si v Praze mohou lehce nalézt hned několik zašíváren, kterým nechybí styl a kvalitní výběr publikací. Prohlédněte si výběr Pražské Drbny a inspirujte se.

Book Therapy

Book Therapy si nezískalo pouze srdce Pražanů, kteří mohou do tohoto butikového knihkupectví zavítat kdykoliv, ale i milovníků knih z nejrůznějších koutů republiky. Obchod s knihami byl vytvořen tak, aby z návštěvníků opadl veškerý stres hned po překročení práhu. Idylku místa má zajistit především to, že do Book Therapy vybírají knihy, kterým nechybí krásná vazba či krásné ilustrace. Knihkupectví slouží také jako prostor k střetávání lidí s podobným životním stylem. Book Therapy naleznete na adrese Římská 35, tedy na pražských Vinohradech. Designové knihy a časopisy však mohou zájemci zakoupit i na jejich eshopu. Osoby, které nejsou jen milovníky knih, ale adorují například také udržitelnou módu, by mohla potěšit informace, že majitelé Book Therapy za každou knihu za pomoci organizace Tree-Nation zasadí jeden strom.

Vinohradské knihkupectví

Úžasná atmosféra dokáže dýchnout na návštěvníky Vinohradského knihkupectví okamžitě po vstup do tohoto útulného obchodu, jehož velkou výhodou je jeho poloha. Náměstí Jiřího z Poděbrad se jen hemží lidmi, kterým není lhostejné to, co si oblékají, co jedí a také to, co si čtou a odkud získávají informace. Vinohrady jsou celkově místem, kde kvete obchod českých prodejců, které zákazníci chtějí podporovat. Vinohradské knihkupectví nabízí nejnovější knihy, které se snadno stávají bestsellery, ale také odborné knihy, knihy z menších vydavatelstvích i diáře.

Knihkupectví a antikvariát Spálená 53

Obchod s knihami nacházející se ve Spálené 53 patří mezi nejkrásnější antikvariáty a knihkupectví v České republice a nabízí atmosféru jakou dokáží vyvolat například čarodějnické obchody ve filmech o Harrym Potterovi. Rozsáhlý obchod nabízí spoustu knih, gramofonových desek, pohlednic i map. Ve Spálené 53 vykupují všechen nabízený sortiment, kromě učebnic a počítačové literatury. Toto knihkupectví s antikvariátem svým zbožím a retro interiérem nezklame.

Bistro a bookshop Kaprova

Spojit jídlo, pití a knihy? Proč ne. To si pravděpodobně řekli majitelé a tvůrci Bistra a bookshopu Kaprova, kde se lidé mohou dobře najíst a poté si koupit zajímavé knihy, které jsou vystaveny ve stylovém interiéru. V policích tohoto neobvyklého knihkupectví návštěvníci najdou publikace o historii Prahy, gastronomii, ale také cestopisy a další oblíbené žánry.

Page Five

Mezi knihkupecké stálice rozhodně patří PageFive, kde milovníci četby a umění najdou nejrůznější zajímavé kousky, nejrůznějších uměleckých stylů od nejrůznějších umělců. Letenské knihkupectví není jen obchodem, ale také galerií. Kromě knih nabízí k prodeji i plakáty, komiksy, fotografie a časopisy. Tvůrci se pyšní tím, že se snaží do své nabídky získat nedostupné zahraniční magazíny. Takové zboží dělá z PageFive jeden z nejprogresivnějších a nejzajímavější obchodů v Praze. Kamenná prodejna se nachází na adrese Veverkova 5.

Knihkupectví Shakespeare a synové

Podobný pocit jako knihkupectví a antikvariát ve Spálené vyvolá kouzelné knihkupectví s názvem Shakespeare a synové, které se nachází na Malé Straně na adrese U Lužického semináře 10. V tomto knihkupectví návštěvníci naleznou klasickou beletrii, odborné knihy, detektivky, ale také kuchařky a podobné publikace. V obchodě Shakespeare a synové prodávají pouze cizojazyčné knihy, přičemž více než dvacet tisíc nových a použitých knih v anglickém jazyce mají knihkupci k dispozici skladem.

Nila a Hugo chodí bos

Nila i Hugo chodí bos nepatří mezi klasická knihkupectví. Zatímco v Nile se zaměřují především na módu a bytové doplňky, Hugo chodí bos je zase rájem krásných hraček. I tak zde milovníci četby najdou knihy, které jednoznačně stojí za přečtení a prohlédnutí. Rodiče, prarodiče či hodné tety najdou v prodejnách Hugo chodí bos nejrůznější knihy a leporela. Na své si přijdou i cizinci, pro které je u Huga připraven cizojazyčný sortiment. 

Nila nabízí jak české, tak anglické tituly, které se zabývají především udržitelným životním stylem, designem, bytovými interiéry. Zákazníci zde naleznou také kuchařky, cestopisy či publikace o rostlinách. V knihách nechybí ani nádherné snímky. Čtenáři se tak mohou pomocí fotografií inspirovat.


Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Instagram - Book Therapy, Vinohradské knihkupectví, Adam Gebrian, Bookshop Kaprova, Page Five, Nila, Hugo chodí bos

Štítky knihy, knihkupectví, podniky, styl, interiér, Praha, kniha, obchod, William Shakespeare, Drbna.cz, časopis, Vinohrady, Harry Potter, Česko, Nil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ráj milovníků četby. Prohlédněte si nejkrásnější a nejzajímavější pražská knihkupectví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.