Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U Prahy byl dnes opět spatřen medvěd. Pátrá po něm i policejní vrtulník

V pátek jsme informovali o tom, že u obce Čečelice na Mělnicku spatřil myslivec medvěda. Ihned po něm začali pátrat myslivci, ale bez výsledku. Dnes v poledne byl výskyt medvěda nahlášen v Lesoparku Houštka v Brandýse nad Labem. Po medvědovi začaly pátrat policejní hlídky včetně vrtulníku.

Po medvědovi pátrá i vrtulník

V neděli 16. ledna v poledne nahlásili lidé výskyt medvěda v lesoparku Houštka v Brandýse nad Labem. Policie později upřesnila, že šlo nejspíš o mládě.

Policejní hlídky v okolí Staré Boleslavi po medvědovi pátrají v krátké době už potřetí. Do pátrání je zapojen také policejní vrtulník. Podle svědka byl medvěd spatřen u lesoparku Houštka a jde nejspíš o mládě. „Máte-li jakékoliv informace, které by mohly pomoci, kontaktujte prosím linku 158. Děkujeme,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Truxa.

U Prahy viděl myslivec medvěda. Ať si běhá, ale hlavně, aby nikoho nenapadl, říká starosta

Obec Čečelice na Mělnicku dnes vydala varování před výskytem medvěda, kterého spatřil myslivec dnes ráno u silnice mezi obcemi Konětopy a Čečelice. „V ranních hodinách mi volal kolega myslivec, který uviděl v takzvaných Močidlech u silnice...

Brandýs uzavřel lesopark

Brandýs nad Labem na základě žádosti policie lesopark Houštka uzavřel a na webu zveřejnil upozornění. „Prosíme občany, aby omezili pohyb v Houštce a přilehlých lesních porostech. Dbejte, prosíme, zvýšené opatrnosti,“ píše se na webu.

Medvěd byl naposledy viděn v pátek u obce Čečelice. „Hlavně, ať nikomu nic neudělá. O to tady jde. Ať si běhá, ale hlavně, aby nikoho nenapadl,“ uvedl v pátek pro Pražskou Drbnu starosta Čečelic Josef Zeman.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdeněk Macháček on Unsplash

Štítky medvěd, pátrání, Brandýs nad Labem, Praha, Čečelice, okres Mělník, Stará Boleslav, Josef Zeman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Prahy byl dnes opět spatřen medvěd. Pátrá po něm i policejní vrtulník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.