Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nezapomenutelná pražská veselka. Moderní, romantická i zcela netypická svatební místa v Praze

Ne všechna území mají obyvatele, kteří by byli pyšní na to, v jakém městě žijí. To se však s největší pravděpodobností nedá tvrdit o Pražanech. Mnozí z nich jsou totiž pyšní na to, že právě v tomto městě mohou bydlet. Proto se často stává, že lidé z Prahy hledají místo na svatbu právě v okolí svého bydliště. Jaká nejzajímavější či nejkrásnější místa na veselku nabízí hlavní město České republiky? Výběr Pražské Drbny může být zajímavou inspirací.

Mlýn na Dobré vodě 

Nádherné vnitřní i venkovní prostory pro svatební obřad i hostinu kousek od Prahy 10 a 4 nabízí Mlýn na Dobré vodě. Své ano si v přestavěném mlýnu, jehož historie se začala psát již ve čtvrtém století, řekla například herečka, dabérka a zpěvačka Berenika Kohoutová se svým partnerem. Provozovatelé Mlýnu na Dobré vodě poskytují svatebčanům kompletní servis. Toto místo je vhodné pro muže i ženy, kteří mají rádi klasický i moderní styl.

Loft BubNY a Město Moře

Dva netradiční svatební prostory ve skandinávském stylu mohou budoucí nevěsty i ženichové najít v pražských Holešovicích. Světlé objekty s různě laděným nábytkem nabízejí možnost uskutečnit neotřelou svatbu. Stačí sehnat kvalitní cateringovou firmu a je to. Zatímco v Loftu BubNY jsou dominantou velká okna, Město Moře se může pyšnit prostorným dvorkem, kde je možné uspořádat grilování.

Svatováclavská vinice a Richterova vila

Snoubenci, kteří si přejí spíše okázalou svatbu, by mohli být spokojeni s obřadem a hostinou v Richterově vile, ke které navazuje Svatováclavská vinice. Svatebčané si užijí především krásný výhled na malostranské střechy a soukromí. Obřad na vinici a následná hostina a oslava ve vile je vhodná jak pro velké svatby, tak i pro ty komornější, u kterých si stačí rezervovat pouze privátní salonek.

Opero a Atrium na Žižkově

Pro snoubence, kteří chtějí komorní svatbu jen s těmi nejbližšími lidmi a mají rádi stylové pražské kavárny a restaurace, by ideálním svatebním místem mohl být víceúčelový prostor Opero či Atrium na Žižkově, kde zamilované páry mají možnost pronajmout si koncertní síň či využít pouze venkovní prostory, kde se o hosty starají dámy z kavárny Kafe Atrium. Jedinečný prostor pro svatby nabízí i Opero nacházející se ve Štencově domě. Milovníci kaváren se skandinávským a anglickým nádechem by si tento prostor zamilovali. Zájemci si zde mohou pronajmout hned několik prostorů z nabídky Opera.

Endorfin

Snoubencům, kteří si nepotrpí na klasické svatební radovánky s přáteli a rodinou a chtějí svatbu pojmout ojedinělým způsobem, by se mohl líbit prostor a program, který nabízí vršovický multifunkční prostor Endorfin. Ten nabízí designový sál o kapacitě 120 lidí, bar a pět únikových her. Prostor je vhodný na obřad, hostinu i následnou zábavu.

Průhonický park a zámek a Chateau St. Havel

Mezi ideální svatební varianty pro snoubence, kteří mají velký finanční rozpočet a přejí si pohádkovou svatbu, patří Průhonický park a zámek a Chateau St. Havel. Obě místa dokážou navodit přímo pohádkovou atmosféru, kterou si vysnila nejedna nevěsta. Velkým plusem Průhonického zámku je krásný park, který byl zapsán na seznam památek UNESCO. Svatební obřady je možné pořádat jak venku na vyhlídkové terase Malého nádvoří, tak v Rytířském sále nebo na vybraném místě v parku. V hotelu Chateau St. Havel lze obřad uspořádat venku v zámecké zahradě či v zámecké kapli sv. Havla. Velkolepé hostiny se pak konají v prostorném zahradním stanu.

Villa Pellé a Winternitzova vila

Zajímavé svatební prostory pro maximálně 80 hostů poskytuje bubenečská Villa Pellé a smíchovská Winternitzova vila. Svatební sál Villy Pellé je přímo propojen se zahradou, přičemž hosté mají k dispozici kavárenské zázemí, prostor pro catering i převlékárna. V Pelléově vile lze uspořádat svatební obřad, ale i svatební hostinu a následnou oslavu. Podobné služby nabízí i Winternitzova vila.

Sokolovna Průhonice a Hotel Frýdl s restaurací Na Hlavní 23

Pro budoucí manžele, kteří nejsou nadšeni z typických svatebních prostorů jako Průhonický zámek ani z moderních míst na svatbu jako Loft BubNY, by mohly být atraktivní moderní místa jako Sokolovna Průhonice a Hotel Frýdl s restaurací Na Hlavní 23. Podniku Sokolovna Průhonice nechybí romantická terasa nabízející nevšední atmosféru i prosklená část restaurace, která potěší nejednoho fanouška moderního designu. V Průhonicích, kde rozhodně hosté nenajdou typickou vesnickou sokolovnu, mohou snoubenci uspořádat obřad, hostinu i následnou oslavu plnou lahodného pití. Podobné služby nabízí i Hotel Frýdl s restaurací Na Hlavní 23 nacházející se v Praze 8. Svatebčany může nadchnout rozsáhlý venkovní prostor či altán, který je jako dělaný na svatbu či honosnou narozeninovou oslavu.

Zahrada Pětidomí

Zamilovaní, kteří by si chtěli své ano říci venku, ale svatba na louce či v klasickém parku by pro ně byla logisticky velmi náročná, by si mohli s nadšením rezervovat Zahradu Pětidomí, která je součástí soukromé vily nacházející se v Praze 6. Vila nabízí zázemí pro hosty a catering v podobě foyer při vstupu do zahrady, profesionálně vybavenou kuchyň a malou projekční místnost, která může sloužit i jako šatna nebo prostor pro čepování piva. Zahrada je jako dělaná pro obřad i svatební oslavu.

Kostely

Mezi nejkrásnější místa jednoznačně stále patří i pražské kostely. Budoucí manželé, z nichž alespoň jeden z nich je pokřtěný, si mohou vybrat z mnohých kostelů, kterým nechybí nádherné dekorace a malby. Mezi ty nejkrásnější a nejzajímější patří například Bazilika svatého Petra a Pavla na Vyšehradě, kostel sv. Václava na Smíchově, kostel sv. Cyrila a Metoděje, kostel sv. Jindřicha a Kunhuty, kostel Neposkvrněného početí Panny Marie ve Strašnicích či kostel Panny Marie Sněžné.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky svatba, svatby, prostory, místa, oslava, tipy, Praha, kostel, restaurace, slavnost, kavárna, vila, Dobrá voda, a.s., Česko, Drbna.cz, zámek, Světové dědictví UNESCO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezapomenutelná pražská veselka. Moderní, romantická i zcela netypická svatební místa v Praze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.