Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž se opil na vánočním večírku. Strážníci ho našli krvácejícího na chodníku a zachránili mu život

Policisté zasahovali u muže, který to na vánočním večírku přehnal s alkoholem. O pár dní později jim přišel dopis od vděčné manželky, ve kterém jim děkovala za záchranu manželova života.

Strážníci našli krvácejícího muže ležet na chodníku

Když autohlídka narazila v Javorské ulici v pražských Horních Počernicích na zraněného ležícího muže, bylo 21. prosince pár minut po půlnoci. Devětatřicetiletý muž silně krvácel z temene hlavy, byl ale při vědomí. Na otázku, co se ten večer stalo, odpověděl, že spadl u bankomatu. Jinak si ale na nic dalšího nevzpomíná.

Policisté nejprve zastavili krvácení, hlavu obvázali a zabalili muže do izotermické fólie. Poté ho předali kolegům záchranářům. Před převozem ještě zvládl strážníkům nadiktovat telefonní číslo na manželku, kterou policie následně o situaci informovala.

O pár dnů později strážníkům přišlo na služebnu dojemné poděkování od manželky zraněného. „Chtěla bych tímto nesmírně poděkovat strážníkům Prahy 12, jmenovitě panu Jindřichu H. a jeho kolegům, služební čísla 1186, 1658 a 2585, za záchranu života mého muže,“ začala žena písemné poděkování.

„On sám se k tomu nechce vracet a od toho dne nevypil ani skleničku“

„V noci z 20. na 21. prosince neváhali i přes pozdní noční hodinu a zjevnou podnapilost mého muže poskytnout mu pomoc a přivolat záchrannou službu. Měl velkou tržnou ránu na hlavě, velmi silně krvácel a v noci mrzlo. Co se dělo až do 1 hodiny ranní, kdy ho odvezla záchranná služba a strážník mě telefonicky kontaktoval, si bohužel můj muž díky úrazu hlavy a také díky "vánočnímu večírku, který se trochu vymkl kontrole" vůbec nepamatuje. Jisté je ale jedno, byl dezorientovaný, podchlazený a měl těžký úraz,“ popisuje žena a pokarčuje.

„Jenom díky duchapřítomnosti strážníků a jejich obětavosti v noci neumrzl a nevykrvácel, anebo cokoli horšího. On sám se k tomu nechce vracet a od toho dne nevypil ani skleničku piva, ale vděčí Vám za hodně. Myslím, že i za život. Děkuji ještě jednou a všechno dobré do nového roku!“ uzavřela silnou omluvu manželka muže, který mohl před vánočními svátky přijít o život.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, večírek, alkohol, úraz, Praha, Horní Počernice, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se opil na vánočním večírku. Strážníci ho našli krvácejícího na chodníku a zachránili mu život  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.