Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do pražské zoo vloni zavítalo skoro milion návštěvníků

Do pražské zoologické zahrady vloni zavítalo 962 987 návštěvníků, tedy zhruba o 110 tisíc víc než loni. Předloni, před pandemií koronaviru, byla návštěvnost asi o půl milionu vyšší. Zoo upozornila na to, že během prvních 101 dnů loňského roku byla kvůli proticovidovým opatřením zcela uzavřená, v dalších týdnech a měsících se pak musela vypořádávat s různými omezeními a dlouhodobě jí chyběli zahraniční turisté. V roce 2020 byla zahrada kvůli pandemii uzavřena 114 dnů.

Zvířata v pražské zoo si pochutnávají na vánočních stromech, které si před svátky nikdo nekoupil

Pražská zoologická zahrada během letošních svátků dostala šedesát neprodaných vánočních stromků. Od začátku týdne si na nich pochutnávají zvířata v rámci speciálních komentovaných krmení a setkání se zvířaty. Stromy potěšily žirafy, ale také...

"Navzdory covidu pokračovaly v Zoo Praha všechny významné investiční akce, především výstavba nového pavilonu goril. Ten je ke konci roku 2021 již stavebně téměř dokončen a po otevření 28. září 2022 provede návštěvníky na ploše 7700 metrů čtverečních po pomyslné cestě Kamerunem, počínaje tamním venkovem přes sekundární a primární deštný les až po pralesní mýtiny s gorilami," uvedla zoo.

Během loňského roku se v Zoo Praha vylíhlo či narodilo 1037 mláďat 200 druhů plazů, ptáků a savců. "Řada je z různých důvodů významná. Například mládě trichy orlího, které se vylíhlo začátkem října, je prvním přirozeně odchovávaným mládětem tohoto papouška v evropských zoologických zahradách. Poprvé po dvaceti letech se v rámci Evropy také podařilo rozmnožit kachnu pižmovku konžskou," sdělila zoologická zahrada.

Z mláďat savců je podle ní velmi cenný odchov samičky tapíra jihoamerického, která je prvním potomkem samice Taluen dovezené z Francouzské Guyany, a překvapivou výjimkou jsou čtyřčata kunovité šelmy tayry. "Patrně největší pozornost veřejnosti pak vzbudilo narození třetího mláděte gibona stříbrného v Zoo Praha," uvedla zahrada.

Z loňských významných příchodů zvířat zmínila pražská zoologická zahrada například kakadu havraního nebo hoko červenolaločnatého. "Ve středu 8. prosince 2021 byl pak do Zoo Praha přivezen samec vombata obecného a umístěn do Darwinova kráteru, jehož část byla vybudována právě pro vombaty. Návštěvníci ho ovšem uvidí až po uplynutí karantény na začátku ledna 2022. Samec pojmenovaný Cooper patří k tasmánskému poddruhu a narodil se v Erlebnis-Zoo v Hannoveru. Z Tasmánie k němu má přicestovat ještě samice," dodala zoo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Praha

Štítky ČR, příroda, zábava, Praha, zoo, 2021, ZOO Praha, pandemie covidu-19, zahrada, Kamerun, Francouzská Guyana, Hannover, Tasmánie

Do pražské zoo vloni zavítalo skoro milion návštěvníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.