Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Záchranáři vyjížděli při silvestrovských oslavách víc než čtyřistakrát. Jeden člověk přišel o část ruky

Pražští záchranáři zasahovali na silvestra a v prvních hodinách Nového roku u 421 událostí, z toho 31 přímo souviselo s novoročními oslavami. Proti loňsku, kdy platila přísná protiepidemická opatření, je to nárůst. Z dlouhodobého hlediska šlo o velmi klidné oslavy závěru roku, řekla dnes mluvčí pražských zdravotnických záchranářů Jana Poštová.

Jeden člověk přišel o část ruky

Záchranáři museli ošetřit pět úrazů způsobených zábavní pyrotechnikou. Minimálně v jednom případě šlo o poranění ruky v takovém rozsahu, že zraněný o její část přišel, vyplývá z vyjádření záchranářů.

Dlouhodobý průměr pražských záchranářů za 24 hodin činí podle Poštové kolem 350 výjezdů. V souvislosti s pandemií koronaviru a nejvytíženějším provozem v období zhruba před měsícem to podle Poštové bylo až ke 450 výjezdům. Silvestr a začátek Nového roku tak z tohoto pohledu nebyl nijak výjimečný. Běžně bývá pro pražské zdravotníky silvestrovská směna tou nejnáročnější v roce.

Na Václavském náměstí v Praze vítali lidé nový rok pyrotechnikou. Stovky oslavujících bez roušek, z větší části cizinců, dlouho přes půlnoc přihlížely odpalování dělbuchů a jiných volně prodejných pyrotechnických výrobků. Policie přítomné z...

Záchranáři měli stan na Václaváku

Záchranná služba hlavního města poprvé po 16 letech na Václavské náměstí před silvestrovskou nocí nepřistavila modul pro hromadná neštěstí Golem, náhradou za něj byl stan.

Naprosto výjimečné byly pro pražské záchranáře minulé oslavy konce roku, kdy se noční služba vyhnula jakékoliv mimořádné události. V souvislosti s Novým rokem řešili záchranáři v hlavním městě 18 případů, úraz pyrotechnikou zaznamenali jeden. Na silvestra ale platil zákaz nočního vycházení, konzumace alkoholu na veřejnosti, restaurace mohly občerstvení prodávat jen výdejními okénky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS HMP

Štítky silvestr, zdraví, oslavy, nový rok, Praha, slavnost, pandemie covidu-19, Václavské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Beran

Dobře mu tak.

Neděle, 2. ledna 2022, 10:43Odpovědět

Záchranáři vyjížděli při silvestrovských oslavách víc než čtyřistakrát. Jeden člověk přišel o část ruky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.