Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zvířata v pražské zoo si pochutnávají na vánočních stromech, které si před svátky nikdo nekoupil

Pražská zoologická zahrada během letošních svátků dostala šedesát neprodaných vánočních stromků. Od začátku týdne si na nich pochutnávají zvířata v rámci speciálních komentovaných krmení a setkání se zvířaty. Stromy potěšily žirafy, ale také zubry, medojedy, losy, slony nebo gorily.

Chovatelé z pražské zoo mají si od pondělí hrají na Ježíška a darované jedle postupně předají vybraným zvířatům. „Pochutnají si na nich především kopytníci, pro další zvířata, jako jsou například papoušci nestoři kea nebo medojedi, budou vítaným enrichmentem,“ uvedla Alena Maděrová z pražské zoo.

Na vánočních stromech, které se nestihly prodat, nebo si je zákazníci nevybrali domů, si pochutnávají nestoři kea, žirafy, medojedi, zubři, bizoni, losi, sloni, levharti, hyeny, vlci, paovce i gorily.

Stromy však nesou jedinými vánočními dárky, které si zvířata užívají. Někteří návštěvníci přinesli obyvatelům zoo na Štědrý den dárky v podobě krmiva. „Mezi nejhojněji zastoupené dary patřila jablka, kterých se sešlo celkem 680 kilogramů. Druhým nejdarovanějším krmivem byla mrkev s 560 kilogramy a na třetím místě se umístilo 530 kilogramů suchého pečiva,“ spočítala Alena Maděrková.

Ohodnoť článek

Foto -ph-, Zoo Praha

Štítky zoo, zvířata, stromy, Vánoce, Praha, ZOO Praha, vánoční stromek, svátek, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Zvířata v pražské zoo si pochutnávají na vánočních stromech, které si před svátky nikdo nekoupil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.