Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vombati mají hranatý trus. Pražská zoo vtipně chystá turnaj v kostkách

V pražské zoo se od 8. prosince nachází první a jediný vombat na území České republiky. Samec Cooper přicestoval ze zoologické zahrady v Hannoveru a 8. ledna uběhne měsíční karanténa, během které ho návštěvníci nemohou vidět. Na představení prvního vombata v Česku chystá pražská zoo speciální akci, turnaj v kostkách. Vombatí trus má totiž tvar právě kostek.

Vombatí bobky vypadají jako kostky

Slavnostní představení vombata proběhne v pražské zoo 8. ledna a zahrada všechny zájemce vyzývá, aby se zapojili do speciálního turnaje v kostkách, kde mohou vyhrát tématické ceny.

V kostkách se bude soutěžit z prozaického důvodu, vombat je totiž zvíře, jehož trus je velmi specifický. Vombatí bobky jsou hranaté, a tak svým tvarem připomínají právě kostky.

V pražské zoo je první a jediný vombat v České republice. Postupně dorazí další

V expozici Darwinův kráter v pražské zoologické zahradě budou nově k vidění vombati obecní. Zoo v Troji se chce soustředit na chov tasmánského poddruhu vombatů. Zatím do Prahy přicestoval ze zoologické zahrady v Hannoveru roční sameček Cooper,...

Turnaj v kostkách pro dvě kategorie

Turnaj v kostkách se uskuteční ve vzdělávacím centru Zoo Praha u hlavního vchodu 8. ledna. Soutěžit se bude ve dvou kategoriích. Hrát budou děti do 15 let a dospělí a mládež od 16 let.

Vítězové budou vyhlášeni v rámci slavnostního představení samce vombata Coopera. Výherci obou kategorií získají dárkovou tašku se suvenýry s motivem vombata a setkání s chovatelem vombatů u jejich expozice.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Erlebnis-Zoo Hannover

Štítky zoo, vombat, trus, turnaj, kostky, Praha, ZOO Praha, Česko, Hannover, Wikipedie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Vombati mají hranatý trus. Pražská zoo vtipně chystá turnaj v kostkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.