Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VÁNOCE NA TROJCE: Bruslení pod Žižkovskou věží, zvonohra a ozdoby ve tvaru loga

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Městská část Praha 3 pro své obyvatele i návštěvníky i v nelehké době koronavirové pandemie připravila zábavný program plný vánočních tradic. Občané během adventu mohou nasávat vánoční atmosféru například díky vánoční stromu na náměstí Jiřího z Poděbrad nebo světelné aleji.

Světelná alej i zvonohra

Městská část Prahy 3 ani letos, i přes covidová opatření, neochudila své občany o výzdobu a oblíbené akce spojené s Vánocemi. Hlavním bodem zahájení vánočních svátků se stalo rozsvícení stromku, které se uskutečnilo 28. listopadu 2021 od šesti hodin večer na náměstí Jiřího z Poděbrad. Před rozsvícením si zúčastnění poslechli zvonohru pana Manouška a prohlédli si betlém.

Od konce listopadu mohou občané spatřit také světelnou alej a další vánoční dekorace. „Byl to krásný zážitek slyšet pana Manouška, díky,“ napsala na Facebooku o zmíněné zvonohře uživatelka Hana Junková. Někteří návštěvníci akce si užili také oblíbenou světelnou alej.

Vzhledem k tomu, že šlo o hromadnou akci, které jsou aktuálně omezena vládou, městská část Prahy 3 obyvatele požádala o dodržování platných opatření.

O kluziště zájemci nepřijdou

Ačkoliv jsou kvůli aktuální situaci nejrůznější tradiční akce zrušené, mnohé zábavné aktivity a programy nadále zůstávají v platnosti. Mezi zimní atrakce, které i přes šířící se nákazu ve vánočních programech měst setrvaly, patří například veřejné bruslení. V Praze 3 bude otevřeno kluziště pod Žižkovskou věží v Mahlerových sadech.

Co se týká vánočních stromů, letos jsou na území Prahy 3 stylově tři vánoční stromy. „Stromy jsou na náměstí Jiřího z Poděbrad, na náměstí Jiřího z Lobkovic a na křižovatce Ohrada,“ řekla pro Pražskou Drbnu mluvčí Prahy 3 Zuzana Křížková. Ve všech případech se jedná o jedle vysoké přes sedm metrů z lesních školek v Podkrkonoší.

Zajímavostí letošních Vánoc na Trojce je svítící dekorace ve tvaru loga Prahy 3. Takovou před dva metry vysokou ozdobu najdou lidé například na Olšanském náměstí nebo na Ohradě. I rostký strom na Havlíčkově náměstí před radnicí městské části je ozdoben svítícími dekoracemi ve tvaru ikonického loga Trojky.

VÁNOCE NA OSMIČCE: Adventní koncerty i hokejový zápas. Strom v Karlíně už svítí

Během adventu na Drbně už tradičně představíme, jak letos proběhnou Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Praha 8 rozsvítila svůj vánoční strom už v pondělí. Celkem je na Osmičce vánočních stromů pět stejně jako loni. Ten hlavní na...

Zrušení vánočních trhů

Kvůli vládnímu nařízení museli pořadatelé zrušit tradiční vánoční trhy. „Vánoční trhy byly zrušeny. Uvažuje se o možnosti, že by některý sortiment věcného charakteru, jako třeba adventní věnce, svíčky nebo vánoční ozdoby, byl zařazen do Trhů na Jiřáku,“ uvedla tisková mluvčí pro Prahu 3 Zuzana Křížková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 3,

Štítky Vánoce, bruslení, trhy, dekorace, Žižkov, Praha 3, Praha, městská část, alej, Žižkovský vysílač, vánoční stromek, náměstí Jiřího z Poděbrad, vánoční trhy, advent, Jiří z Poděbrad, Facebook, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE NA TROJCE: Bruslení pod Žižkovskou věží, zvonohra a ozdoby ve tvaru loga  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.