Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtyři nemocnice provozující pohotovosti dostanou od Prahy čtyři miliony korun

Pražský magistrát rozdělí mezi čtveřici nemocnic provozující lékařské pohotovosti čtyři miliony korun. Peníze budou sloužit na dofinancování provozních ztrát. Nejvíc peněz dostanou Fakultní nemocnice Bulovka (FNB) a Fakultní nemocnice Královské Vinohrady (FNKV). Vyplývá to z dokumentu, který v pondělí projednají pražští radní. Magistrát dal letos na provoz pohotovostí 35 milionů korun.

Vinohradská nemocnice a Bulovka dostanou každá zhruba 1,28 milionu korun. V případě Bulovky je větší část, 825 tisíc korun, určeno na dofinancování provozu dětské pohotovosti, zbylé peníze půjdou na pohotovost pro dospělé. U FNKV je částka rozdělena mezi oddělení napůl. Fakultní Thomayerova nemocnice v Krči dostane od města 750 tisíc korun a nemocnice v Motole 700 tisíc korun.

Vedení města na začátku letošního listopadu rozhodlo, že vydá na provoz lékařských pohotovostí v příštím roce 39 milionů korun, což je meziročně o čtyři miliony více. Důvodem jsou zvýšené náklady způsobené pandemií covidu-19 a zároveň nižší úhrady ze strany zdravotních pojišťoven.

Počet pacientů na pražských pohotovostech loni meziročně klesl. Lékaři ošetřili 93 957 lidí, což je o 42 866 méně než v roce 2019. Nejčastěji na pohotovosti dorazili dospělí a nejvíc pacientů přijali lékaři v lednu. Více než polovinu ošetřených tvořili Pražané. Druhou nejpočetnější skupinou byli Středočeši a zbytek tvořili obyvatelé jiných krajů či cizinci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com/VFNPraha

Štítky ČR, správa, zdraví, nemocnice, Praha, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, peníze, Nemocnice Na Bulovce, Pražský magistrát, Thomayerova nemocnice, Fakultní nemocnice v Motole, Krč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři nemocnice provozující pohotovosti dostanou od Prahy čtyři miliony korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.