Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jak bude vypadat Florenc budoucnosti? Rozhoduje se mezi třemi návrhy

Institut plánování a rozvoje Prahy představil tři finálové návrhy mezinárodní urbanistické soutěže FLORENC21. Do soutěže se přihlásilo celkem 57 týmů, do první fáze pak porota na základě portfolií vybrala pět týmů, které zpracovaly koncept revitalizace Florence. Podívejte se na návrhy tří týmů, které postoupily do druhé fáze soutěže.

Rozhoduje se mezi návrhy Čechů, Nizozemců a Švýcarů

Do soutěže o novou podobu Florence na pomezí Nového Města a Karlína se přihlásilo celkem 57 týmů, teď už se rozhoduje pouze mezi návrhy tří týmů, jeden je z České republiky, druhý z Nizozemska a třetí ze Švýcarska. Vítěz bude znám 1. prosince, představí ho odborná porota.

Kompletní prezentace projektů najdou zájemci na výstavě v Centru architektury a městského plánování, kde zároveň mohou hlasovat pro návrh, který je zaujal nejvíce a případně návrhy komentovat v rámci veřejné konzultace. Komentáře může veřejnost podávat do čtvrtka 25. listopadu. Právě připomínky veřejnosti budou shrnuty ve zprávě a soutěžní porota se jimi před 3. soutěžním workshopem bude zabývat.

Stavět se začne až za několik let

„Oblast Florence si do budoucna představuji jako místo, které slouží všem, to znamená obyvatelům Prahy, návštěvníkům, turistům a je bezvadně propojené se svým okolím. Má několik částí, které samozřejmě jsou určené administrativě, bydlení, občanské vybavenosti, ale především má uspokojivě řešené veřejné prostranství,“ uvedla členka poroty Regina Loukotová z mezinárodní soukromé vysoká školy architektury Archip.

Stavba však není záležitostí nejbližších měsíců, přestavba okolí Florence začne v horizontu několika let.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto IPR Praha

Štítky architektura, soutěž, Florenc, Praha, Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy, Česko, Nizozemsko, Švýcarsko, Nové Město, Karlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomas Petr

to je kravina.. jako že v horizontu několika let se začne bourat magistrála?

Pátek, 19. listopadu 2021, 09:48Odpovědět

Jak bude vypadat Florenc budoucnosti? Rozhoduje se mezi třemi návrhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.