Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rázně odsuzujeme aktivity všech antivaxerů. Praha zavrhla Landovu iniciativu Zlatý špendlík

Pracovní skupina pražského magistrátu, která se sešla v pátek, řešila jednání iniciativy Zlatý špendlík. Tu odsoudila za ztěžování práce hygieniků kvůli zahlcení e-mailových schránek dotazy. Pracovní skupina osloví Ústřední krizový štáb k doporučení dalšího postupu.

„Rázně odsuzujeme aktivity všech antivaxerů“

Pracovní skupina pražského magistrátu, jejíž složení kopíruje bezpečnostní radu či krizový štáb, v pátek projednávala aktuální situaci s pandemií koronaviru, ale také jednání iniciativy Zlatý špendlík, která v posledních dnech zahltila krajské hygienické stanice obecnými dotazy, což komplikuje hygienikům práci při trasování osob, které byly v kontaktu s nakaženými.

„Napínáme všechny síly k tomu, abychom zabránili kolapsu zdravotnického systému. Proto rázně odsuzujeme aktivity všech antivaxerů, kteří se snaží paralyzovat fungování hygienických stanic. Tyto aktivity obvykle pramení z konzumace dezinformací a lží na internetu. Všichni se těšíme, až bude covid za námi a vrátíme se k normálnímu stylu života. To však nenastane dřív, než dostaneme covid pod kontrolu. A to se bez dobře fungujících hygienických stanic nestane,“ říká náměstek primátora pro oblast bezpečnosti Petr Hlubuček (STAN).

Institut žádá vazbu pro Vojtěcha a Svrčinovou. Můžou za šíření koronaviru, tvrdí předseda

Institut práva a občanských svobod podal trestní oznámení na ministra Adama Vojtěcha (za ANO), hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou a další neznámé osoby pro podezření ze spáchání úmyslného trestného činu šíření nakažlivé lidské nemoci. Institut je...

„Věřím, že krizový štáb najde cestu, jak zprostit hygienické stanice povinnosti odpovídat na dotazy jdoucí mimo smysl zákona“

Hlavní město kontaktuje Ústřední krizový štáb, aby doporučil jednotlivým hygienám postup pro vyřizování dotazů. Hygienici musejí vědět, zda se mají přednostně věnovat epidemickým krokům, nebo vyřizovat žádosti podle zákona 106 o svobodném přístupu k informacím. Obě možnosti jim přitom ukládá zákon.

„Pevně věřím, že Ústřední krizový štáb najde právní anebo praktickou cestu, jak zprostit hygienické stanice povinnosti odpovídat na dotazy jdoucí mimo smysl zákona o svobodném přístupu k informacím. V situaci, kdy jsme doslova životně závislí na činnosti hygienických stanic, nemůžeme dopustit jejich zablokování nesmyslnou prací,“ dodává radní pro oblast zdravotnictví Milena Johnová (Praha sobě).

Virohrady nebo Stěrminál. Praha chce očkování mladých podpořit novou kampaní

Očkování mladších lidí proti covidu-19 chce Praha podpořit novou kampaní, která ukazuje, jak by mohla pandemie nadále měnit podobu města. Na mladší ročníky město cílí proto, že mezi lidmi nižšího věku je o očkování nižší zájem. Přesto je jejich...

Praha chystá další odlehčenou kampaň na podporu očkování

Pracovní skupina magistrátu v pátek řešila také zvyšující se zájem o očkování na území Prahy. Stávající kapacity jednotlivých center jsou podle ní dostačující. Zároveň se také velkým způsobem zvýšil zájem o informace k očkování, včetně návštěvnosti magistrátních stránek ockovani.praha.eu. Návštěvnost vzrostla o přibližně 235 procent za posledních 30 dní proti předchozímu období.

Na území hlavního města bude i nadále fungovat 12 mobilních očkovacích týmů, o jejichž služby je stále velký zájem. Praha nadále pokračuje v medializaci očkování a má připravenou podzimní a zimní kampaň na podporu očkování, která bude odlehčená a bude si hrát se slovy podobně jako letní kampaň v ulicích metropole.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Daniel Landa/Vojtěch Procházka

Štítky Zlatý špendlík, Daniel Landa, hygiena, Praha, špendlík, Krajská hygienická stanice, Ústřední krizový štáb, Pražský magistrát, očkování, pandemie covidu-19, Petr Hlubuček, Milena Johnová, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chci Pravici

Landa "ztěžuje práci" hygienikům. Ti zase ztěžují žití života milionům lidem. Kdo páchá větší zlo? Mimochodem, než se do mě pustí vaxeři a rouškosráči, tak si zkuste jen představit, že byste takhle jednali kupříkladu ve skutečné epidemii (třeba morové). Víte proč tu jsou odpírači? Protože jste se celou dobu chovali nelogicky a stupidně a teď se divíte, že vás máme u prdele. Kdybyste kupříkladu v morové epidemii, která skutečně existovala a která epidemií skutečně byla řekli byť jen z legrace, že budete všude do 10 hodin večer a od 10 hodin večer platí zákaz vycházení právě kvůli moru, tak by se vám nikdo nevysmál, ale zavřeli by vás někde do cvokhausu a zahodili klíč! Teď už to nezachráníte ničím a pokud neumíte nic jiného, než jen vyhrožovat, jak nám zničíte životy, tak jste ještě horší nákazou, než ten váš vymyšlený covid a VY byste měli být vyočkováni ze společnosti.

Neděle, 14. listopadu 2021, 23:32Odpovědět

Rázně odsuzujeme aktivity všech antivaxerů. Praha zavrhla Landovu iniciativu Zlatý špendlík  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.