Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Spor na Praze 12. Vedení městské části vyzvalo k zastavení demolice nákupního střediska

Na Praze 12 bobtná nový spor. Investiční skupina Trigema v úterý začala s demolicí nákupního střediska na sídlišti Kamýk ve Vosátkově ulici. Místo něj chce developer postavit nové obchodní centrum a bytový dům s devíti a 15 nadzemními podlažími. Praha 12 na Facebooku vyzvala k zastavení bouracích prací.

Konec nádherné špíny. Bistro U Veselé kozy na Lihovaru ustoupilo developerskému projektu

Bistro U Veselé kozy, které ještě začátkem týdne stálo na hranici Smíchova a Zlíchova, bylo zbouráno. Ikonický podnik, který spadal do čtvrté cenové skupiny a zároveň si držel jedinečnou atmosféru, ustoupil developerskému projektu Lihovar. Na...

„Původní demoliční výměr je již z roku 2018. Prověřili jsme splnění podmínek demoličního výměru. Demolice byla sice povolena, nicméně v objektu je dosud stále provozována restaurace. Při demolici nebyly odpojeny sítě. Stavba je vedena v demoličním výměru jako jeden objekt. Tyto skutečnosti jsou v přímém rozporu s vydaným demoličním výměrem a představují riziko přímého ohrožení bezpečnosti lidí přítomných v restauraci i obecné veřejné ohrožení,“ vysvětluje postoj radnice místostarostka Eva Tylová (Piráti).

Podle ní stavba není řádně oplocena, aby se zamezilo vstupu dalších osob ani označena podle platných zákonů. „Z tohoto důvodu vyzýváme stavební odbor, aby učinil kroky směřující k okamžitému zastavení demoličních prací,“ dodává Tylová.

Proti výstavbě tzv. Dvou věží s původně navrženými 18 a 14 nadzemními patry se ohradilo vedení Prahy 12 již dříve. Trigema projekt přepracovala a zmenšila. Podle radních však i tak jde o předimenzovanou stavbu, která zhorší v okolí dopravní situaci i kvalitu života. Podle Trigemy jsou navržené domy v souladu s územním plánem a argumenty radních jsou nerelevantní. Investiční skupina na radní podala žalobu.

„Chápeme, že uzavření obchodního střediska může občanům způsobovat problémy, a proto je naší prioritou, abychom celý projekt postavili co nejrychleji,“ informovala mluvčí společnosti Trigema Petra Martínková. Objekt by chtěla mít Trigema postavený do dvou let od vydání stavebního povolení. Pro zahájení stavebního řízení zatím podle mluvčí skupiny Trigema chybí souhlas Prahy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Tylová

Štítky Praha 12, byty, správa, Praha, Trigema, bourání, demolice, Trigema a.s., Facebook, Kamýk, Eva Tylová, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spor na Praze 12. Vedení městské části vyzvalo k zastavení demolice nákupního střediska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.