Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rekonstrukce bývalého Intercontinentalu pokračuje. Práce uzavřou část náměstí Miloše Formana

Přestavba hotelu Fairmont Golden Prague je v plném proudu. Nová fasáda je již skoro hotova. Práce postupují podle vedení Prahy 1 podle stanoveného harmonogramu. Nyní přijdou na řadu logisticky náročnější práce. Staveniště dostane nové pevné oplocení, na kterém budou vizuálně prezentovány základní části projektu „Staroměstská brána“. Stavební práce dočasně uzavřou i část náměstí Miloše Formana.

„Doposud jsme se snažili realizovat stavební práce v rámci staveniště na co nejmenším prostoru a co nejméně využívat plochu piazzety. Vzhledem k postupu stavebních prací a jejich bezpečnosti a plynulosti to nyní nebude možné,“ vysvětlil předseda představenstva investora WIC Prague Michal Smrek.

Část piazzety Miloše Formana tak bude nově sloužit pro průběžné uskladnění stavebního materiálu, jako parkoviště pro nákladní auta a stavební stroje a také pro nutné zázemí dělníků kvůli bezpečnosti práce a ochraně zdraví.

„Veškerý zábor je realizován v rámci našich pozemků, máme veškerá potřebná povolení a je třeba zdůraznit, že k tomu přistupujeme mimo jiné i pro zachování plynulého provozu v přilehlých ulicích, což by jinak bylo velmi obtížné,“ dodal Smrek.

Nové oplocení stavby kolem hotelu vydrží až do konce stavebních prací v rámci projektu „Staroměstská brána“. Zábor by měl skončit nejpozději na konci příštího roku.

Bohatá historie hotelu

Hotel InterContinental vznikal v brutalistním stylu v Pařížské ulici mezi lety 1968 a 1974 ve spolupráci tří architektonických kolektivů pod vedením Karla Filsaka. Byl prvním mezinárodním pětihvězdičkovým hotelem v bývalém Československu a patří mezi architektonicky významné novostavby v centru města. Ministerstvo kultury nicméně loni neschválilo jeho zařazení mezi památkově chráněné budovy.

V lednu 2019 koupili hotel Intercontinental přes svůj fond R2G podnikatelé Oldřich Šlemr, Eduard Kučer a Pavel Baudiš. Poté představili projekt, podle kterého by mělo dojít ke komplexní úpravě okolí hotelu, a to včetně nových veřejných prostranství a staveb.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Praha 1

Štítky Praha, InterContinental, hotel, rekonstrukce, Praha 1, Miloš Forman, projekt, WIC Prague a.s., Eduard Kučera, Pavel Baudiš, Karel Filsak, Ministerstvo kultury České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce bývalého Intercontinentalu pokračuje. Práce uzavřou část náměstí Miloše Formana  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.