Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do pražských ulic vyjela tramvaj šířící osvětu o mozkové mrtvici

Z Vozovny Střešovice dnes ve 12:38 vyrazila speciální tramvaj pro nadaci Čas je mozek, která se zabývá mozkovou mrtvicí. Ve voze tramvaje číslo 2 budou během odpolední jízdy cestující informováni právě o základních příznacích mozkové mrtvice a jejich rozpoznání.

Speciální tramvaj bude jezdit až do 29. října

Právě dnes budou ve speciální tramvaji na lince číslo 2 odborníci, kteří cestujicím problematiku mrtvice více přiblíží. Tramvaj samotná však bude jezdit až do 29. října, na který připadá Světový den mrtvice.

Až 70 procent dospělých příznaky mrtvice nedokáže rozeznat, a tím pádem se jim nedostane včasné pomoci. A právě proto vznikla nadace Čas je mozek. Ta se snaží zvyšovat povědomí o příznacích a rychlé pomoci pacientovi postiženého mrtvicí. 

V průběhu dnešní odpolední jízdy centrem Prahy na lince číslo 2 cestující dostanou informace o základních příznacích mozkové mrtvice a jejich rozpoznání. Lidé si budou moct také zajímavou formou vyzkoušet, jestli by na sobě či na svém okolí byli schopni příznaky mrtvice rozeznat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik hlavního města Prahy

Štítky tramvaj, Praha, doprava, zdraví, osvěta, mrtvice, Vozovna Střešovice, nadace, Světový den mrtvice, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Střešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do pražských ulic vyjela tramvaj šířící osvětu o mozkové mrtvici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.