Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidé už mohou větrat. Hasiči stále dohašují požár, který způsobil škodu za 120 milionů

Hasiči stále dohašují požár, který včera odpoledne zachvátil skladovací halu v pražské Uhříněvsi. Hala se při požáru částečně zřítila. Hasiči dnes ráno uvedli, že lidé z okolí už mohou větrat. Včera večer hasiči doporučovali , aby lidé z preventivních důvodů nechali zavřená okna. Příčinu požáru dál zjišťují vyšetřovatelé hasičů i policie.

„Stále dohašujeme, používáme i výškovou techniku. V oblasti Uhříněvsi a Měcholup je již možné větrat," uvedli hasiči. Chemici měřili koncentrace škodlivin do obytných částí v okolí i v neděli, naměřili nulové hodnoty, uvedla večer mluvčí hasičů Lucie Jelínková.

K požáru haly s drogistickým zbožím vyjížděli hasiči v neděli kolem páté hodiny odpolední. Kvůli většímu počtu zasahujících jednotek byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Po sedmé hodině večer dostali požár pod kontrolu.

Osm profesionálních a deset dobrovolných jednotek hasičů zasahovalo v neděli 25. července před 17. hodinou v ulici Bečovská v Uhříněvsi. Hořela tam hala, ve které bylo uskladněno drogistické zboží. Po příjezdu první hasičské jednotky byla...

Policie evakuovala desítky lidí ze sousední haly a z preventivních důvodů na místě byli připraveni i záchranáři, kteří museli ošetřit jednoho vyčerpaného hasiče s přehřátím organismu. Zraněn nebyl nikdo. Škoda činí odhadem asi 120 milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto HZS hlavního města Prahy

Štítky požár, hala, drogerie, Praha, Uhříněves, Měcholupy (Praha)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé už mohou větrat. Hasiči stále dohašují požár, který způsobil škodu za 120 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.