Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Praze hořela hala veletržního areálu. Škoda je 150 milionů

V pražských Letňanech dnes ráno hořela vstupní hala, která je součástí veletržního areálu. Nyní se v ní konala výstava stanů a vybavení do přírody. Podle předběžných odhadů je škoda asi 150 milionů korun. Nikdo nebyl zraněn. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé. Informoval o tom mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Hořet začalo krátce před půl pátou. Na místě zasahovalo čtrnáct jednotek, platil třetí stupeň poplachu. „Po příjezdu bylo zřejmé, že byla plameny hala zasažena v plném rozsahu v délce asi 150 metrů," uvedl mluvčí. Část haly se zřítila, oheň se ale nerozšířil na žádný z vedlejších objektů. Zhruba po hodině dostali hasiči požár pod kontrolu. Na místě stále zůstává několik jednotek a dohašují skrytá ohniska.

Kouř z požáru byl nad ránem vidět desítky kilometrů daleko, lidé v okolí neměli větrat. „Chemici pražských hasičů nenaměřili v obytných částech Letňan nebezpečné koncentrace škodlivin v ovzduší," dodal mluvčí.

Hasiči mají čtyři stupně poplachu. Třetí stupeň je druhý nejzávažnější. Následuje už pouze zvláštní stupeň poplachu, který je vyhlašován, pokud požár ohrožuje například více než tisíc lidí nebo celé obce.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS hlavního města Prahy

Štítky požár, stany, Letňany, Praha, Martin Kavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze hořela hala veletržního areálu. Škoda je 150 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.