Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bazény Šutka a Strahov se otevírají veřejnosti. Zatím v omezeném režimu

Své první návštěvníky tento týden vítají bazény pod správou hlavního města. Zítra obnoví svůj provoz Aquacentrum Šutka, Bazén Strahov je v provozu již od začátku tohoto týdne. Na základě aktuálního opatření vlády budou zařízení fungovat za zpřísněného režimu a se sníženou kapacitou.

Nebudou akceptovány testy ze zaměstnání ani škol

Metropole se při obnově plaveckých areálů řídí mimořádným opatřením vydaným vládou k 28. květnu 2021, podle kterého musí být snížena kapacita, která se vypočítává z velikosti vodní plochy a odpočinkové zóny v bezprostřední blízkosti.

Vstup je pak umožněn pouze osobám s platným certifikátem o očkování proti koronaviru, dokladem o prodělané nemoci nebo s negativním testem na covid-19. Nejsou však akceptovány testy ze zaměstnání, škol ani sebetesty. Omezení se netýká dětí do šesti let.

Plavecký areál Aquacentrum Šutka se otevře v pátek 4. června. Dřívější termín nebyl reálný hned z několika důvodů. Zaprvé oznámení o otevírání bazénů dorazilo teprve minulý pátek a příprava na znovuotevření za stanovených podmínek je poměrně náročná na nastavení pokladního systému i naplánování provozních hodin. Druhým důvodem potom bylo, že na středu 2. června byla dlouhodobě naplánována funkční zkouška technologií,“ říká radní pro oblast správy majetku Jan Chabr (TOP 09).

Aquacentrum Šutka bude fungovat v omezeném režimu, přednost mají plavecké kurzy

Na základě podmínek pak byla kapacita Aquacentra Šutka nastavena na 135 osob. Zahrnuje jak padesátimetrový bazén, tak i provoz wellness. Nutné bylo zároveň skloubit provoz pro širokou veřejnost s pronájmy plaveckých kurzů. Jelikož mají právě tyto kurzy pronajaty plavecké dráhy až do konce června, musí dostat přednost před plaváním veřejnosti. Aquacentrum Šutka je tak v termínech od pondělí od 15:30 do 18:00, úterý od 15:15 do 20:00 a pátek od 16:15 do 19:00 prozatím uzavřeno pro širokou veřejnost.

Bazén Strahov je v provozu od úterý 1. června, a to v běžném režimu. V areálu byla však snížena kapacita z 60 na 47 osob. Také zde se návštěvníci musejí prokázat certifikáty při příchodu na pokladně.

Ohodnoť článek

Foto Aquacentrum Šutka

Štítky společnost, lidé, bazény, Šutka, Strahov, plavání, bazén, Plavecký areál Šutka, Jan Chabr, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazény Šutka a Strahov se otevírají veřejnosti. Zatím v omezeném režimu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.