Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Testy přímo v ubytování a zákaz švédských stolů. Hotely opět přivítají turisty

Ubytovací zařízení se dnes mohou po více než pěti měsících znovu otevřít turistům. Kvůli koronavirové krizi mohla dosud poskytovat služby jen hostům, kteří cestovali za služebním účelem nebo lékařem. Lidé se při příjezdu musejí prokázat negativním PCR nebo antigenním testem ne starším než 48 hodin, certifikátem o očkování nebo dokladem o prodělání nemoci covid-19 v uplynulých 180 dnech.

Testování přímo v pražských hotelech

Host s negativním testem se bude moci ubytovat na sedm dní, při delším pobytu bude třeba test zopakovat. Některé hotely v hlavním městě si zřídily vlastní testovací centra, kde provádějí i PCR testy. Mnoho hotelů má pro klienty k dispozici antigenní samoodběrové sady, případně je připraveno hostům doporučit a zajistit termín v nejbližším certifikovaném odběrovém místě.

Ubytovaní hosté mohou být obsluhováni v hotelových restauracích, a to v čase od 06:00 do 21:59. Občerstvení je zakázáno podávat formou samoobslužných švédských stolů. V ubytovacích provozech musejí i nadále zůstat uzavřená wellness zařízení včetně saun a solných jeskyní. S kapacitními omezeními mohou fungovat vnitřní fitness centra a posilovny.

Kvůli koronavirové letos neotevře asi desetina ubytovacích zařízení

Hoteliéři podle aktuálního průzkumu Asociace hotelů a restaurací ČR letos v létě očekávají nižší zájem než vloni. Poptávku negativně ovlivní pokračující omezení služeb typu wellness, téměř polovina hotelů bude navíc nadále čelit nedostatku hostů z ciziny a konferenčních a firemních akcí. Kvůli koronavirové krizi už letos neotevře asi desetina ubytovacích zařízení a hrozí jim bankrot.

Hotely, penziony a další ubytovací provozy mohly dosud sloužit jen klientům cestujícím za služebním účelem nebo lékařem. Pro rekreační účely jejich provoz vláda kvůli druhé vlně pandemie zakázala od 22. října do 2. prosince a následně od 18. prosince.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com//Sofie Zbořilová

Štítky hotely, ubytování, turismus, Praha, ubytovací zařízení, koronavirová krize, hotel, Asociace hotelů a restaurací České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testy přímo v ubytování a zákaz švédských stolů. Hotely opět přivítají turisty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.