Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Z pražského vánočního stromu jsou lavičky a mobilní záhony pro domov seniorů. Vyrobili je studenti

Včera dopoledne zástupci města slavnostně předali výrobky ze vzrostlého smrku, který sloužil jako tradiční symbol Vánoc na Staroměstském náměstí. Právě z tohoto stromu žáci ze Střední odborné školy Jarov vyrobili dvě zahradní lavičky a čtyři mobilní záhony. Hotové výrobky dostal Domov pro seniory v Malešicích. Větve ze stromu už dřív posloužily jako krmivo pro zvířata v Zoo Praha.

FOTO: Ze Staroměstského náměstí již zmizel vánoční strom. Z kmene bude nábytek pro domov seniorů

Pracovníci města již deinstalovali vánoční strom, který stál na Staroměstské náměstí od 24. listopadu. Zaměstnanci THMP strom na místě zbavili větví a rozřezali na čtyřmetrové kusy, které již na svůj další osud čekají na pile, kde se z nich...

„Strom byl ekologicky využit a neskončil na skládce nebo ve spalovně“

„O využití vánočního stromu jsme mluvili s panem ředitelem Janečkem už před svátky. Návrh zužitkovat dřevo z tak vzrostlého stromu uvítal a nabídl zapojení svých žáků z oborů zahradník a truhlář, kteří dřevo zpracují do hotových výrobků. Výsledek je perfektní. Těší mě, že byl strom takto ekologicky využit a neskončil na skládce nebo ve spalovně. Byla by to velká škoda. Sami teď vidíme, jak takové materiály mohou posloužit i k dalšímu využití. Otázky ekologie jsou pro naše žáky zásadní a nadále aktuální,” uvedl radní pro oblast školství Vít Šimral (Piráti).

I primátor Prahy si pochvaloval efektivní využití vánočního stromu. „Ještě v době kolem Vánoc dělal stromek radost kolemjdoucím na Staroměstském náměstí, teď z něj díky šikovným studentům SOŠ Jarov vznikly konkrétní výrobky, které, věřím, že budou dlouhé roky sloužit klientům Domova pro seniory v Malešicích,” řekl primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib (Piráti).

Spolupráce mezi školou a domovem pro seniory

Ředitel Střední odborné školy Jarov chválil spolupráci mezi školou a domovem pro seniory. „Tato skvělá myšlenka na využití dřeva z vánočního stromu je důkazem, že smysluplná spolupráce mezi střední školou a domovem pro seniory může fungovat.  Pro žáky naší školy je důležité, když vidí, že v rámci výuky vyrábějí opravdu užitečné věci, které mají své uplatnění,” pověděl Miloslav Janeček.

Podobně se na věc dívá i vedení domova pro seniory. „Vážím si spolupráce s ředitelem Střední odborné školy Jarov panem Janečkem a jsem nesmírně rád, že se výrobky z vánočního stromu dostaly právě k našim klientům. Zároveň v tom vidím příležitost pro další spolupráci mezi DS Malešice a SOŠ Jarov, ať už v rámci exkurzí klientů do botanické zahrady školy, nebo pro vzájemné mezigenerační setkávání mezi klienty a studenty,” řekl ředitel Domova pro seniory v Malešicích Evžen Kokeš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MHMP

Štítky Vánoce, strom, nábytek, lavička, záhon, Jarov, Malešice, Praha, vánoční stromek, domov pro seniory, Střední odborná škola stavební a zahradnická, Staroměstské náměstí, ZOO Praha, Česká pirátská strana, Vít Šimral

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z pražského vánočního stromu jsou lavičky a mobilní záhony pro domov seniorů. Vyrobili je studenti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.