Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na stavbu psího útulku ve Velkých Popovicích se přišla podívat Ivana Chýlková, Hana Holišová i David Kraus

V pondělí 10. května proběhlo při příležitosti výstavby psího útulku Gump ve Velkých Popovicích setkání s některými herci filmu Gump – pes, který naučil lidi žít, jehož premiéra je naplánována na 22. července. Na stavbu kotců pro zatoulané pejsky se přijeli podívat herečky Ivana Chýlková, Hana Holišová a herec David Kraus.

Film Gump – pes, který naučil lidi žít měl mít původně premiéru již na začátku prosince minulého roku. Kvůli koronaviru se však jeho premiéra musela ještě dvakrát přesunout. A zatímco příznivci knihy a psa Gumpa na film netrpělivě čekají, autor knihy a producent filmu Filip Rožek a spoluproducent z organizace Se psem mě baví svět nezahálili a pustili se do stavby psího útulku ve Velkých Popovicích.

Ideální podmínky pro pejsky i krásné prostředí

Jako místo budoucího útulku vybrali nádherný Ladův kraj s krásnými výhledy do okolí. „Celý Gumpův projekt je pro nás spontánní záležitost. V době, kdy vznikala kniha, tak paralelně s tím vznikla také písnička Protože to nevzdám, ale vůbec jsme netušili, že nakonec natočíme také film. V průběhu natáčení filmu jsme si řekli, že by nám bylo líto, kdyby filmem celý projekt skončil. A právě proto jsme se rozhodli pro útulek. Jako kdyby nás ta Gumpova šťastná psí hvězda vedla. Při projektu útulku jsme mysleli i na to, aby pejsci měli blízko prostor k dlouhému venčení,“ uvedl Filip Rožek a dodal, že pejsky z útulku budou venčit také fanoušci organizace Se psem mě baví svět.

Naším plánem je, aby pejsci trávili hodně času venku při venčení po okolí. A k tomu je tohle místo, lemované lesem, naprosto ideální. Dbali jsme také na to, aby útulek zapadl do rázu místní krajiny,“ doplnil Rožek. Kotce tedy budou shora zasypány hlínou, na níž později poroste vegetace. A právě díky hlíně budou kotce v létě teplotně izolované a pejsci nebudou trpět horkem. Naopak v zimě je proti chladu ochrání dvojitá vrstva tepelné izolace uvnitř kotle.

Útulek bude v provozu od září

Celý projekt výstavby útulku je financován z Gumpovy knihy a dále prodejem plyšáků či veterinárních přípravků, které nesou Gumpovo jméno. Významnou část investice útulku realizovala společnost WPA, která je rovněž partnerem filmu. Útulek bude v provozu od září a kromě devatenácti venkovních kotců zde bude také osm vnitřních a kotce pro psy v karanténě. Autoři projektu mysleli i na feny se štěňátky, kterým připravují místa také uvnitř přilehlého objektu.

(NE)OBYČEJNÍ: Chci napsat už jen jednu knihu, a nebude o psech, říká Filip Rožek, autor knihy Gump

Filip Rožek je autorem knihy Gump – pes, který naučil lidi žít, za kterou nedávno dostal Cenu čtenářů Magnesia Litera. Podle jeho knihy se natočil film, který se momentálně stříhá a v kinech bude mí premiéru na začátku prosince. V rozhovoru bude...

Vzácná návštěva v budoucím útulku

Ve filmu Gump – pes, který naučil lidi žít hraje řada osobností, které milují psy, a tak se někteří z nich přijeli na stavbu útulku podívat. Se svým pejskem se zde zastavil například herec David Kraus, který prohlásil, že by se mu podobné bydlení také zamlouvalo. Na návštěvu přišly také herečky Ivana Chýlková a Hana Holišová, kterým se velmi líbí důmyslnost projektu a to, jak autoři co nejvíce mysleli na ty nejlepší podmínky pro pejsky.

Je to báječný počin na báječném místě. Jedná se o krásné místo se spoustou zeleně. Je to skvěle vymyšlené, že to udělali tak, aby pejskům nebylo v zimě zima a v létě horko,“ uvedla pro Pražskou Drbnu herečka Hana Holišová. „Celý život jsem měla po svém boku nějakého pejska. Třináct let to byl boxer Sancho, to byl můj velký parťák, a teď máme míšence ze setra, ridgebacka a boxera,“ uvedla pro Pražkou Drbnu.

Hana Holišová promluvila také o velmi očekávaném filmu, ve kterém hraje a který bude mít premiéru 22. července. „Klobouk dolů před všemi, že do toho šli, protože to muselo být náročné. Pejsci jsou ve filmu v hlavní roli a všichni dělali všechno pro to, aby jim tam bylo dobře. Nejsou vycvičení pro film, jsou to autentičtí pejsci, kteří si zažili právě ty věci, o kterých se v knize píše a budou také ve filmu,“ uzavírá Holišová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky pes, psí útulek, Gump, herci, Ivana Chýlková, Hana Holišová, David Kraus, film, herec, Gump – pes, který naučil lidi žít, Velké Popovice, premiéra, kniha, projekt, Filip Rožek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na stavbu psího útulku ve Velkých Popovicích se přišla podívat Ivana Chýlková, Hana Holišová i David Kraus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.