Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pražská zoo včera praskala ve švech. Plno bylo již hodinu a čtvrt po otevření

Lidé včera měli velký zájem o návštěvu zoologické zahrady v pražské Troji, maximálního množství 4000 návštěvníků bylo podle facebooku zahrady dosaženo již za hodinu a čtvrt po otevření. Jak ČTK řekla mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová, velký zájem dopoledne zkomplikoval dopravu v oblasti, kterou musela na místě řešit hlídka dopravní policie ve spolupráci s městskými strážníky. Podobné problémy včera zaznamenaly i další české zoo.

Kapacitní limit byl v zoo naplněn již hodinu a čtvrt po otevření

Lidé si podle aktuálních vládních opatření v zahradách mohou prohlédnout jen venkovní expozice a počet návštěvníků je omezen na 20 procent kapacity. Podle facebooku trojské zoo byl limit naplněn již kolem 10:15 a zahrada vyzvala další návštěvníky, aby návštěvu odložili minimálně na odpoledne, nebo lépe na jiný den.

Siřišťová ČTK řekla, že právě naplnění kapacity způsobilo hlavní problémy v dopravě, protože lidé, kteří již nemohli do zoo jít, auta obraceli a vraceli se zpátky. „Tím vznikaly kolony. Na místě jsme měli hlídku dopravní policie, která v úzké spolupráci s městskými strážníky situaci řešila,“ řekla.

Odpoledne se podle mluvčí zahrady Lucie Dosedělové situace uklidnila. „Těsně před 15:00 jsme již mohli otevřít všechny vchody v běžném režimu a už se tedy netvořily žádné fronty,“ sdělila. „Děkuji návštěvníkům za jejich přízeň pražské zoo a za trpělivost, kterou projevují ve vztahu ke komplikacím vyvolaným stávajícími epidemickými opatřeními,“ uvedl ředitel zahrady Miroslav Bobek.

Podobné problémy dnes hlásily i další zoologické zahrady, například v Ostravě nebo v Olomouci. Zoologické a botanické zahrady se v omezeném režimu otevřely v pondělí 12. dubna, před tím byly od 18. prosince, kvůli epidemické situaci v zemi uzavřeny. Loni nesměly fungovat od 13. března do 27. dubna a poté znovu od 9. října do 2. prosince.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zoo Praha: Petr Hamerník

Štítky ČR, správa, příroda, automobilová, Praha, zoo, zahrada, ZOO Praha, Facebook, Troja, Miroslav Bobek, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská zoo včera praskala ve švech. Plno bylo již hodinu a čtvrt po otevření  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.