Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Praha začala rozesílat Zpravodaj o očkování. Vyvrací hoaxy a přináší praktické rady

Praha začala všem obyvatelům metropole rozesílat speciální zpravodaj s aktuálními informacemi k očkování proti onemocnění covid-19. Cílem je podle vedení magistrátu doručit skutečně všem Pražanům objektivní a ověřené informace o očkování.

Zpravodaj k očkování, který hlavní město distribuuje, na osmi stránkách nabízí hlavně praktické informací týkajících se očkování v Praze. „Noviny obsahují například představení nového velkokapacitního očkovacího místa v Kongresovém centru Praha, které odbaví až tisíc lidí denně nebo rozhovor s ředitelkou Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irenou Storovou, která vysvětluje, proč jsou očkovací vakcíny bezpečné,“ vysvětluje mluvčí Prahy Vít Hofman.

Ve zpravodaji se lidé mimo jiné dočtou i to, proč by se měli nechat naočkovat, o způsobu očkování nebo jaké se nejčastěji objevují mýty a hoaxy na toto téma a proč jsou nesmyslné. K dispozici bude také přehled očkovacích a odběrných center včetně důležitých kontaktů i další praktické informace.

Celkové náklady za přípravu novin, tisk a distribuci 700 tisíců kusů je 695 tisíc korun bez DPH. V přepočtu na 680 tisíc domácností vychází zpravodaj na necelou jednu korunu na jednu poštovní schránku. „Několik výtisků nad počet domácností plánuje Praha rozvést do nemocnic, očkovacích center, případně dalších zdravotnických zařízení, které o něj budou mít zájem,“ doplnil mluvčí.

Na zpravodaji se odborně podílely také městská policie, pražští záchranáři, ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irena Storová, primářka Infekční kliniky Fakultní nemocnice Bulovka Hana Roháčová, Hygienická stanice hlavního města Prahy, Iniciativa Sníh, krajský koordinátor intenzivní péče pro Prahu Tomáš Vymazal nebo krajský koordinátor očkování pro Prahu Martin Ježek.

Zpravodaj o očkování je v těchto dnech distribuován do poštovních schránek, všichni Pražané ho tak dostanou nejpozději do 15. dubna.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FNUSA

Štítky očkování, zpravodaj, noviny, Praha, Irena Storová, Státní ústav pro kontrolu léčiv, Vít Hofman, Kongresové centrum Praha, Tomáš Vymazal, Hana Roháčová, Nemocnice Na Bulovce, Iniciativa Sníh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha začala rozesílat Zpravodaj o očkování. Vyvrací hoaxy a přináší praktické rady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.