Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pražští školáci napekli sladkosti pro zdravotníky. Potěšili personál nemocnice na Homolce

Učitelé ze základní školy Tyršova v Jinonicích připravil akci „Tyršovka peče zdravotníkům“. Žáci školy za pomoci rodičů napekli desítky moučníků a dortů. Sladkosti potěšily zdravotníky z nemocnice na Homolce. Některé tímto činem dojali až k slzám.

Zdravotníci nejsou žádné bábovky

„Každý z nás se jistě někdy dostal do situace, kdy lékaře potřeboval a spoléhal na to, že on bude vždy připraven pomoci. Tito lidé jsou v posledních měsících vystaveni permanentnímu tlaku ze strany médií, veřejnosti, nadměrnému počtu úmrtí na svých odděleních a nekončící vlně epidemie. ALE ROZHODNĚ TO NEJSOU ŽÁDNÉ BÁBOVKY. Najdete-li ve svém volném čase malou skulinku a budete-li ochotni věnovat ji upečení nějakého dobého moučníku, budeme moc rádi, když se společně s námi do akce zapojíte.“

Výzvou pegagogů základní školy Tyršova v Jinonicích všechno začalo, v den předání moučníků v nemocnici na Homolce zaplnily vestibul školy desítky moučníků předpisově zabalených v potravinové fólii i se vzkazy zdravotníkům.

Zájem rodičů i žáků vzbudil v nemocnici velký ohlas

„Moc nás zájem rodičů a žáků potěšil. Ale ještě větší radost máme z toho, že jsme udělali viditelně upřímnou radost zdravotníkům, kterých si všichni moc vážíme. Jsme rádi, že jsme jim mohli ten současný pracovní život trochu osladit,“ říká ředitelka Tyršovy základní a mateřské školy Soňa Přibylová Hasenkopfová.

Velký úspěch sklidila akce i od samotných zdravotníků. „Rádi bychom Vám srdečně poděkovali za Vaši skvěle připravenou akci. Vaše návštěva nám doslova vyrazila dech a dojala až k slzám. Opravdu jsme nečekali, že nás zahrnete takovým množstvím krásných profesionálně upečených moučníků, které musely dát dětem velkou práci, stejně jako obrázky a vzkazy. Věřte, že jsme vše pečlivě roznesli na jednotlivá oddělení a jen doufáme, že jsme na nikoho nezapomněli. Odezva od zdravotníků je obrovská, od rána nám volají, abychom Vám vyřídili, jak skvěle si všichni pochutnali,“ poděkovala za všechny náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Ivana Kirchnerová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 5

Štítky zdravotníci, školáci, sladkosti, Praha 5, zdravotnický pracovník, Nemocnice Na Homolce, moučník, Jinonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští školáci napekli sladkosti pro zdravotníky. Potěšili personál nemocnice na Homolce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.