Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na pražském letišti hořelo muzeum letadel. U požáru zasahovalo dvanáct jednotek hasičů

Hasiči dnes dopoledne zasahovali u požáru hangáru na pražském letišti Točná, které provozuje letecké muzeum. Hasiči uvedli, že hořela část dřevěné budovy hangáru. Podle jejich prvotních informací měla být v hangáru letadla, majitel muzea, podnikatel Ivo Lukačovič na twitteru ale uvedl, že všechna letadla jsou v pořádku. Požár se podařilo lokalizovat kolem 10:00.

Na letiště v Praze 12 vyrazilo pět profesionálních a sedm dobrovolných jednotek hasičů. „Několik osob objekt opustilo před naším příjezdem a nikdo není zraněn," uvedli hasiči na twitteru.

V pořádku je podle Lukačoviče i historický letoun Lockheed Electra 10A, který na letišti parkuje a patřil podnikateli Janu Antonínovi Baťovi. Podle webu muzea je na Točné také dvojice replik meziválečných letadel značky Avia nebo první poválečný československý letoun Sokol M1C.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS hlavního města Prahy

Štítky požár, letectví, muzeum, Praha, letiště, hangár, Ivo Lukačovič, Twitter, Jan Antonín Baťa, Avia Motors, Lockheed L-10 Electra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pražském letišti hořelo muzeum letadel. U požáru zasahovalo dvanáct jednotek hasičů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.