Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Had, který uštkl osmiletou holčičku, může být podle starosty u někoho doma

Had, který v pátek večer uštkl holčičku v obci Jenštejn u Prahy, stále nebyl nalezen. Holčička po kousnutí skončila v nemocnici na pozorování a policisté a hasiči po hadovi pátrají, zatím však bez výsledku. Podle odborníků by had v těchto teplotách neměl být schopný odplazit se od místa dál než padesát metrů.

„V pátek večer jsme přijali od záchranné služby informaci o tom, že bylo dítě kousnuté hadem, pravděpodobně chřestýšem. Do Jenštejna, kde k události došlo, byli ihned povoláni policisté. Prověřovali sousedy, zda někdo nechová hady, chřestýše, či jiné nebezpečné hady,“ pověděla mluvčí středočeské policie Michaela Richterová pro iDNES.cz. 

Holčičku na místě ošetřili přivolaní záchranáři a převezli ji do motolské nemocnice v Praze. „Dívku školního věku had kousl do dolní končetiny. Když jsme ji měli v péči, nebyla v ohrožení života. Po nezbytné péči jsme ji transportovali do nemocnice,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová. Dívenka je podle starosty obce Norberta Hlaváčka mimo ohrožení života a v rukou odborníka na podobné případy.

Hada se nepodařilo najít v pátek ani v sobotu. „Hada se nepodařilo nalézt, ale jestli se opravdu jedná o chřestýše, tak zimu nemají rádi. Pokud někomu utekl a byl chvilku venku, tak se musel někam schovat, protože jinak by umrzl,“ vysvětlila Richterová a doplnila, že policie zatím nezjistila, zda někdo v okolí hady chová.

„Had může být prakticky kdekoliv. Může přežívat v teplotách do mínus deseti stupňů, v tom případě hibernuje, je neaktivní. Prohledali jsme zahrady okolo. Mohlo by se stát, že je přitahován teplem a je u někoho doma. V tom případě lidé, kteří by ho objevili, musí uzavřít místnost a volat hasiče či policii, rozhodně ať se ho nepokouší sami chytat,“ doplnil starosta Jenštejna Norbert Hlaváček.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky had, kousnutí, chřestýš, Praha, Jenštejn, policie, Fakultní nemocnice v Motole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sosova Katerina

Ty úvahy odborníků ohledně hada jsou směšné. My jako sousedé jsme si před časem užili anabázi s mambou, kterou si pořídila u sousedů bydlící dívka a která nakonec na uštknutí zemřela. Se sousedy máme společnou zeď domu. O tom, že by u nich byl had, a že k něčemu takovému jako je uštknutí vůbec došlo nás policie ani slovem neinformovala. To až známí začali ráno volat, co se to u nás děje, že tam někde je had.v televizi poznali náš dům. My nic nevěděli. Až po mém fakt naštvaném dotazu,že nám volají známí až z Moravy o nějakém hadovi, kdy stála celá ta policejní suita na chodníku, jak je možné, že uspořádali manévry, kdy celý dům vystěhovali, novináři tady vartovali, policejních aut plná ulice, a my nic... nám neřekli ani slovo! Fakt pomáhat a chránit!!! Fakt mi vzteky tehdy přeskakoval hlas. Odborník, kterého měli policisté celé dny, jako poradce, vytvářel různé teorie, že hada slyší?že je tam za tou zdí, takže hledali, sundavali sádrokartony, topili, bouchali, dávali různé návnady, a odborník stále vytvářel teorie. A my se báli do sklepa, protože je to starý dům a o nějakou tu díru není nouze, a hlavně, máme tam topení. A musím dodat, že tehdy byla fakt zima, hlavně v noci, i když bylo září. Jako poslední úvaha byla, že buď je had někde u rour, třeba v našem sklepě? tam ale vůbec nebyli, a nebo pokud vylezl ven, tak už určitě kvůli zimě uhynul. Neuhynul, objevil se cca 200m v zahrádkářské kolonii, zamotaný na stromě. A možné je to, že utekl oknem, když tu dívčinu přijeli ošetřit záchranáři, okno prý bylo pootevřené. Takže pokud to třeba tak bylo, tak had byl venku cca 5 !!! dní! Ani nevíte, jaká radost nastala, že paní, která ho náhodou objevila, že náhodou byla, jak se říká, ve správnou dobu na správném místě(parafráze), a neskácela se strachy, zavolala na policii, a hada se podařilo odchytit. Dodnes bychom asi žili pod odborníkovým dohledem, oči a uši navrch hlavy a báli se, co kdyby... A byl to jen takový tenký had!

Neděle, 3. ledna 2021, 21:13Odpovědět

Vladimír Štaif

U někoho doma asi je a taky u někoho doma byl, že by se připlazil z Ameriky o tom pochybuji A z Ameriky k nám nepřiplul na gumovým člunu ani jeden migrant , kterej by ho mohl mít za košilí.

Neděle, 3. ledna 2021, 16:12Odpovědět

Had, který uštkl osmiletou holčičku, může být podle starosty u někoho doma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.