Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pražská restaurace přes zákaz otevřela a točila pivo za korunu. Policie rozdala pokuty

Jako v době před opatřeními vydanými v souvislosti s šířením koronaviru se mohli cítit návštěvníci pražské restaurace Šeberák, která se navzdory platným zákazům ve čtvrtek otevřela zákazníkům. Majitel se hájil tím, že vláda vytváří chaos a on má ze zákona povinnost chovat se zodpovědně a úmyslně nečinit škody na hospodaření a majetku jím řízené společnosti. Večer v restauraci zasahovala policie.

Husa, kanec a pivo za korunu

Vše začalo prohlášením majitele restaurace Šeberák na facebooku. „Vzhledem k chaosu, který naše vláda dělá, musím přistoupit k opatření,“ píše majitel a pokračuje, že podle zákona má povinnost chovat se zodpovědně úmyslně nečinit škody na hospodaření a majetku dané spolešnosti. „Tak praví zákon. A to jest, chovat se odpovědně k hospodaření s firmou, která je daňový poplatník a je vázána poviností odvádět daně,“ napsal na Facebook.

„Omlouvám se všem, kteří jsou přesvědčeni, že naše hostinské služby jsou také rizikové pro přenos chřipky. Já už dále čekat nemohu. Doufal jsem, že mí představitelé vědí, co činí. Ale není tomu tak,“ uvedl majitel restaurace Šeberák na Facebooku a ve čtvrtek skutečně podnik otevřel. Servíroval husu nebo kance a k tomu plzeňské pivo za korunu. „Koruna je totiž symbol naší státnosti,“ uvedl.

Na akci policie se nečekalo dlouho

Ještě téhož dne večer podnik navštívili policisté, kteří provedli kontrolu restaurace, ve které se v tu chvíli nacházelo několik hostů. „Po devatenácté hodině zasahovali policisté čtvrtého policejního obvodu v Kunraticích, kde byla otevřena jedna z tamních živnostenských provozoven. Uvnitř se navíc nacházelo celkem třináct osob,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský a doplnil, že informaci o porušení současných vládních nařízení policisté získali na základě vlastních zjištění.

Policisté návštěvníky na místě upozornili, že svou přítomností porušili současná vládní nařízení. „Hlídky na místě udělily osm příkazů v celkové výši čtyři tisíce korun. Zbylé „přestupce“ pak oznámili příslušnému správnímu orgánu k dořešení. Osoby byly navíc poučeny, že pokud se jejich jednání bude do budoucna opakovat, bude řešeno obdobně,“ doplnil mluvčí policie.

Plán je zažalovat vládu

Za předpokladu, že restauraci úřady zavřou, chce majitel zažalovat vládu. „Nevím, jak to celé dopadne, ale je možné, že ústavní soud shledá současná opatření za nezákonná. Potom i já se dostanu na stranu nezákonného jednání. Ať už to bude nezákonné čerpání podpory či nedodržování pravidel dle živnostenského zákona,“ uvědomuje si. „Chápu, že náš záměr může velmi rychle skončit, pak ale budu vytrvale žalovat naše představitele, kteří nás svým vyjádřením neustále uvádí lid v omyl a způsobují škody,“ uzavřel majitel restaurace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto seberak.cz

Štítky restaurace, hospoda, nařízení, otevřeno, policie, Šeberák, Praha, pivo, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dušan Kru

Každý se nějak živí, nekdo poctivě a někdo na pokutách.

Sobota, 28. listopadu 2020, 17:57Odpovědět

Pražská restaurace přes zákaz otevřela a točila pivo za korunu. Policie rozdala pokuty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.