Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: V Praze budou zítra vlát státní vlajky. Petřín se rozsvítí v barvách trikolory

Petřínská rozhledna se v úterý 17. listopadu rozsvítí v národních barvách. Zároveň na stožárech veřejného osvětlení v historickém centru hlavního města budou vlát státní vlajky. S jejich instalací v pátek odpoledne pomáhal i radní Jan Chabr a místopředseda představenstva společnosti Technologie hlavního města Prahy Tomáš Novotný.

Vlajky na Václavském náměstí i na Národní třídě

Jen málo národů v Evropě může s větší upřímností světu připomínat, že demokracie a lidská práva nejsou samozřejmostí, ale že je musíme každý den bránit a bojovat za ně,“ řekl radní pro oblast správy majetku Jan Chabr při instalaci vlajek na Václavském náměstí a dodal, že je rád, že dnes žijeme ve státě, který je západní demokracií a především občanskou společností plnou svobodomyslných lidí.

Slavnostní nasvícení Petřína i instalaci vlajek zajišťuje po dohodě s hlavním městem společnost Technologie hlavního města Prahy (THMP), která vyvěsila vlajky na pětašedesát stožárů veřejného osvětlení na Václavském náměstí a Národní třídě. Ty mají připomínat dramatické i inspirativní události z roku 1989.

Petřín v barvách trikolory

Oslavy výročí sametové revoluce budou letos kvůli epidemické situaci probíhat v trochu jiném duchu, ale ani tento rok nevynecháme rozsvícení Petřínské rozhledny v barvách státní trikolory. Stala se z toho už taková tradice,“ popsal Tomáš Novotný, místopředseda představenstva THMP.

Petřínskou rozhlednu nasvěcuje společnost THMP již třetím rokem. Malostranská dominanta bývá barevně nasvícena při mimořádných událostech nebo významných dnech. „Mezi poslední takové patřily třeba nedávné události ve Vídni nebo Mezinárodní den tolerance. Nadcházející úterý bude Petřín svítit na oslavu naší svobody a demokracie. Ani v době vrcholící pandemie bychom na důležité hodnoty a události v našich dějinách neměli zapomínat,“ uzavřel radní Chabr.

Praha včera vyjádřila solidaritu s Vídní. Petřínská rozhledna se oděla do rakouských národních barev

Petřínská rozhledna se včera v souvislosti s pondělními útoky v centru Vídně rozsvítila v rakouských národních barvách. Tímto gestem Praha vyjádřila podporu rakouské metropoli, kde v pondělí v centru města došlo k několika teroristickým útokům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto praha.eu

Štítky sametová revoluce, 17. listopad, Praha, vlajky, Petřín, Petřínská rozhledna, Technologie hlavního města Prahy, Jan Chabr, instalace, demokracie, Václavské náměstí, Národní třída, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Praze budou zítra vlát státní vlajky. Petřín se rozsvítí v barvách trikolory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.