Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kvůli koronaviru byl o festival Pivo v tržnici menší zájem. I tak ale nabídne ochutnávku téměř ze čtyřiceti pivovarů

V pražské Holešovické tržnici dnes začal dvoudenní festival minipivovarů, na kterém se představí 38 producentů piva. Jde o první ročník tohoto festivalu v tržnici, ale už o devátý ročník festivalu v Praze. Dřív se konal v červnu na Rašínově nábřeží - tzv. Náplavce, letos ale jeho konání znemožnila koronavirová krize. Nekonal se ani festival minipivovarů na Pražském hradě, kde většinou bývalo na 70 pivovarů. Ten se letos v režii Českomoravského svazu minipivovarů také poprvé po letech nekonal.

Změna lokality = nový začátek

Podle Jiřího Sedláčka, ředitele festivalu, byl letos mezi pivovary o festival menší zájem, hlásilo se jich zhruba o pětinu méně. Podle něj nechtěli jezdit do Prahy kvůli koronaviru.

Změna lokality po tolika letech bude pro všechny znamenat jakýsi nový začátek, začátek nové tradice. Výběr lokality jsme volili hned z několika důvodů - holešovická tržnice nabízí oproti Náplavce lepší hygienické zázemí, možnost se schovat do stínu pod stromy, parkování pro pivovary i návštěvníky přímo v místě konání. Výhodou je i genius loci, který historický areál bývalých jatek nabízí,“ uvedl ředitel festivalu Jiří Sedláček. Festival začal dnes ve 14 hodin, v sobotu můžou návštěvníci dorazit na desátou hodinu dopoledne. Končit bude oba dny v deset hodin večer.

Holešovický beyk z Pivovaru Starokladno

Vstupné je sice zdarma, pivo se ale musí pít ze zakoupených degustačních setů, které stojí sto korun, pro seniory se slevou sedmdesát korun. Chybět nebude pivo, které bylo uvařené speciálně pro tuto akci. „Dosavadní festivalová piva vždy nesla názvy spojené s plaveckými styly. Od letoška začínáme s názvy, které budou vztaženy k jatkám či trhům. Letos bude na čepu Holešovický beyk - nefiltrovaná a nepasterovaná spodně kvašená světlá třináctka. Tu k příležitosti konání festivalu v objemu 500 litrů uvařil Pivovar Starokladno, nejoblíbenější pivovar loňského ročníku festivalu,“ dodal Sedláček. Na akci by měly hrát například kapely Doggybag nebo Vasilův Rubáš.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zábava, pivo, festival, Praha, pivovar, minipivovar, koronavirová krize, Jiří Sedláček, Pražský hrad, Pražská tržnice, Rašínovo nábřeží, COVID-19, náplavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli koronaviru byl o festival Pivo v tržnici menší zájem. I tak ale nabídne ochutnávku téměř ze čtyřiceti pivovarů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.