Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pražští hasiči rozvezli roušky do volebních místností. Seniorům je přiveze Česká pošta

Pražští hasiči dnes rozvezli do jednotlivých městských částí v Praze roušky. Ty budou k dispozici občanům ve volebních místnostech. Včera byla zásilka přivezena ze skladu v Opočínku v Pardubicích. Celkem přes 125 tisíc roušek hasiči po Praze rozváželi do čtvrtečního odpoledne, uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Roušky do volebních místností

Hasiči po celém Česku ve středu distribuovali 3,2 milionu roušek určených do volebních místností pro říjnové krajské a senátní volby. Informovala o tom mluvčí hasičů Nicole Studená. Roušky přijdou do zhruba 400 míst po republice, odkud jsou dále distribuovány do volebních místností.

Do distribuce roušek pro občany starší 60 let, kteří od státu po středečním rozhodnutí vlády dostanou jeden respirátor a pět roušek, zatím není HZS ČR zapojen. „Nicméně jsme připraveni v případě potřeby kdykoli zapojit naše příslušníky i techniku ve prospěch našich občanů," uvedla Nicole Studená. Rozvoz ochranných prostředků bude v gesci České pošty.

Podle dat Českého statistického úřadu by měl stát vydat zhruba 2,8 milionu respirátorů a přibližně 14 milionů roušek.

Volby v rouškách a s dezinfekcí

Ve volebních místnostech budou během říjnových krajských a senátních voleb zajištěny dezinfekce. Volby budou podle příprav ministerstva vnitra provázet i další bezpečnostní opatření, například dodržování rozestupů nebo povinnost mít roušku tak, aby bylo hlasování pro voliče bezpečné. Lidé, kteří budou v době voleb v karanténě, budou hlasovat z auta na vyčleněných místech, případně si budou moci vyžádat příjezd speciální volební komise s přenosnou volební schránkou.

Komise ve volebních místnostech bude vybavena rouškami i rukavicemi. Volič do volební místnosti vstoupí s rouškou, po vstupu si vydezinfikuje ruce. S komisí musí komunikovat z bezpečné vzdálenosti, která bude na podlaze volební místnosti vyznačena. Dvoumetrové odstupy bude muset dodržovat i od ostatních voličů.

Ohodnoť článek

Foto Vít Hassan

Štítky Praha, hasiči, roušky, Česká pošta, rouška, volební místnost, Martin Kavka, Pardubice, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Opočínek, Česko, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští hasiči rozvezli roušky do volebních místností. Seniorům je přiveze Česká pošta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.