Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V oboře Hvězda se dnes poběží Běh dobré vůle. Celé startovné půjde na pomoc rodinám v tísni

V oboře Hvězda se dnes od 16 hodin uskuteční již druhý ročník charitativního běhu, který nese název Běh dobré vůle a pořádá jej organizace Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. Celé startovné bude určeno na podporu rodin v tísni. Dětské a junior závody začínají v 16.15, hlavní závod poté začíná v 18.00. Registrace na místě probíhá od 16.00 do 17.45.

Loni se vybralo přes 350 tisíc

Výbor dobré vůle založila Olga Havlová (1933–1996), první manželka prezidenta České republiky Václava Havla, na počátku roku 1990. 

Do prvního ročníku závodu se přihlásilo přes 600 běžců z řad dospělých i dětí a na startovném se podařilo vybrat přes 350 tisíc korun. Také tento rok bude veškeré startovné z akce určeno na podporu rodin v tísni. Jde například o rodiny v nepříznivé životní situaci ovlivněné nemocí, ztrátou bydlení či domácím násilím.

Informace pro závodníky a veřejnost

Posláním Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové – je pomáhat lidem, kteří se pro svůj nepříznivý zdravotní a sociální stav těžko včleňují do společnosti a nemohou se bez pomoci druhých sami o sebe postarat.

Do včerejšího dne byly možné registrace na závod pomocí on-line formuláře. Místa pro závodníky jsou kapacitně omezená a registrace na místě bude možná jen v případě, že bude volná kapacita, a to od 16.00 do 17.45.

Kromě samotného závodu je pro běžce i běžné návštěvníky připraven bohatý doprovodný program. Jedná se například o výstavu fotografií Olga Havlová a Výbor dobré vůle od známých českých fotografů. Zájemci si spolu se Sportovním klubem vozíčkářů budou moci vyzkoušet sportovní pomůcky pro lidi se zdravotním znevýhodněním, jako je třeba handbike, monolyže a další.

Budou připravené také stánky s občerstvením, jako je pekárna, kavárna nebo pivovar.

Startovné

Časový harmonogram závodu:
16.00–17.45 vyzvedávání startovních čísel a registrace na místě
16.00–17.45 dětské závody s vyhlašováním vítězů
18.00–19.30 běžecké závody včetně juniorů
19.30 vyhlašování vítězů

Startovné v dětském závodě bude stát 50 korun, v juniorském závodě pak 100 korun. Startovné běhu pro ženy, jehož trasa bude dlouhá 5 kilometrů, činí 450 korun a běhu pro muže (délka 10 kilometrů) je 550 korun. Firemní štafeta, kdy se poběží 4 krát 2,5 kilometru, vyjde na 3000 korun.

Pokud se z nějakého důvodu nemůžete běhu zúčastnit, ale přesto chcete přispět, můžete se zaregistrovat a v kategorii běhu vybrat virtuální startovné za 500 korun.

Ohodnoť článek

Foto sportprocharitu.cz, vdv.cz

Štítky běh, charita, Běh dobré vůle, Nadace Olgy Havlové, pomoc, Olga Havlová, rodina, Václav Havel, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V oboře Hvězda se dnes poběží Běh dobré vůle. Celé startovné půjde na pomoc rodinám v tísni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.