Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Stromy ve Stromovce dostaly v rámci projektu nové jmenovky. S jejich rozpoznáváním pomůže QR kód

V rámci projektu s názvem Stromy, které chcete znát se u řady stromů ve Stromovce objevily nové jmenovky. Stromovka je se svými více než 200 druhy listnatých a více než 40 druhy jehličnatých stromů jedním z druhově nejpestřejších parků u nás.

Ve Stromovce se můžete seznámit například s celkem 18 druhy dubu. Jeden ze zde rostoucích dubů bílých je dokonce nejstarším stromem tohoto druhu v České republice.

Mapky i QR kód pro chytré telefony

Dohromady bylo v parku instalováno 134 jmenovek na 94 druzích stromů v centrálních částech Královské obory. Návštěvníci parku si tak mohu rozšířit své vědomosti díky letáčkům s mapakami s lokalizací stromů a QR kódem, které jsou průběžně doplňovány do knihovny v Čítárně na dně bývalého rybníka.

„Stromovka je jedinečná zcela unikátní sbírkou dřevin, a to již od počátku 19. století. Nyní se návštěvníkům nabízí možnost se o stromech něco dozvědět. Na své si přijde i odborná veřejnost, protože řada stromů je vskutku velmi unikátních,“ říká náměstek primátora hl. m. Prahy Petr Hlubuček, v jehož gesci je oblast životního prostředí.

Podrobné informace  lze nalézt na také webových stránkách odboru ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy praha-priroda.cz.

Ohodnoť článek

Foto praha.eu

Štítky Stromovka, stromy, jména příroda, strom, projekt, Praha, Česko, Petr Hlubuček, čítárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stromy ve Stromovce dostaly v rámci projektu nové jmenovky. S jejich rozpoznáváním pomůže QR kód  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.