Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Praha zrušila prodej pozemku, o který měli zájem miliardáři

Pražský magistrát zrušil prodej pozemku ve vilové čtvrti Hanspaulka, o který měli zájem miliardáři Marek Dospiva a Pavol Krúpa. Uvedl to dnes server Seznam Zprávy. Dospiva, který je spolumajitelem investiční skupiny Penta, nabízel podle serveru za pozemek o rozloze 4350 metrů čtverečních nejvyšší cenu, a to 119 milionů korun. Na parcele si chtěl postavit třípatrovou vilu. Proti prodeji protestovala radnice Prahy 6, která tam podle dřívějších informací chtěla postavit školu. Co s pozemkem nyní bude, zatím není jasné.

"Odbor hospodaření s majetkem to (výběrové řízení na prodej pozemku) ukončil již dříve a soutěžitelům vrátil jistoty," řekl serveru člen zastupitelstva a majetkové komise pražské rady Viktor Mahrik (Piráti). Podle pražského radního pro majetek Jana Chabra (Spojené síly) magistrát soutěž ukončil, když se ji nepodařilo včas uzavřít, píše server.

O budoucnosti pozemku zatím není rozhodnuto. "Žádné usnesení nakonec neprošlo," uvedl Chabr k jednání majetkové komise, která se výběrovým řízením na prodej parcely zabývala. Komise na jednání pouze vzala na vědomí informaci o ukončení soutěže.

Pozemek je součástí zatravněné plochy mezi ulicemi Na Špitálce, Na Fišerce, Neherovská a Na Kodymce o celkové rozloze asi 26 tisíc metrů čtverečních. Původně byla tato oblast určena pro stavbu školského zařízení a nyní pro obytné využití.

Na místě stávala zahrádkářská kolonie, ale v roce 2002 radní rozhodli, že pozemky prodají na stavbu rodinných domů. Po odporu některých občanů, kteří chtěli, aby na pozemcích vznikl park, magistrát v roce 2016 projekt zrušil. Následně ale nabídl k prodeji zmíněnou parcelu s plochou přes 4000 metrů čtverečních. Dospiva a Krúpa nabízeli, že po koupi parcely investují kolem 40 milionů korun do vzniku parku na okolních pozemcích.

Autoři | Foto Penta

Štítky ČR, reality, správa, Praha, pozemek, Marek Dospiva, metr čtvereční, Pavol Krúpa, Penta, Pražský magistrát, Hanspaulka, Seznam Zprávy, Jan Chabr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha zrušila prodej pozemku, o který měli zájem miliardáři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.