Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zoo Praha slavila Mezinárodní den tygrů. Děti čekaly hry i vzdělávání

V pražské zoologické zahradě včera oslavili Mezinárodní den tygrů, který připadá na středu 29. července. Návštěvníci se seznámili s třemi poddruhy tygra a děti si zahrály řadu her o tematické odměny.

Cílem Mezinárodního dne tygrů je upozornit na nutnost ochrany tygrů a jejich přirozeného životního prostředí.

„Od 10 do 16 hodin probíhal zábavně-edukační program v okolí Pavilonu šelem a plazů, v rámci něhož se návštěvníci seznámili s tygry, s jejich biologií, etologií či s příčinami jejich ohrožení. Součástí byly hry, přírodniny a další názorné artefakty. Programem na jednotlivých stanovištích provedl návštěvníky soutěžní arch, do něhož sbírali razítka s motivem stopiček z loga Zoo Praha," uvedla pro Pražskou drbnu tisková mluvčí Zoo Praha Helena Petáková. Tygrům byly také předány symbolické enrichmentové prvky. Chovatelé s jejich pomocí zpestřují zvířatům prostředí a podněcují jejich přirozené chování.

Na závěrečném stanovišti pak mohli návštěvníci hlasovat pro svého nejoblíbenějšího filmového či pohádkového tygřího hrdinu. První místo obsadil tygřík z pohádky Medvídek Pú od Alana Alexandra Milne. Druhou příčku pak obsadila mistryně tygřice z animovaného filmu Kung Fu Panda a bronzovou medaily získal modrý tygr ze stejnojmenného filmu na motivy knihy od Terezy Horváthové.

Na ty, kteří prošli všemi stanovišti a splnili soutěžní úkoly, čekaly tematické dárky s motivem tygrů. „Návštěvníci byli nadšení, velmi pozitivně reagovali jak na soutěžní úkoly na stanovištích, tak na interakci tygrů s enrichmentem, který jim byl předán. Doprovodného programu na stanovištích se zúčastnilo přes tisíc zájemců," doplnila Petáková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jana Doktorová, Petr Hamerník

Štítky tygři, ZOO Praha, Praha, Mezinárodní den tygrů, tygr, Medvídek Pú, Tereza Horváthová, Kung Fu Panda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Praha slavila Mezinárodní den tygrů. Děti čekaly hry i vzdělávání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.